Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Pirkkalan viimeistä viedään

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Pirkkalan viimeistä viedään

Haikan kartanon mailla aikaisemmin sijainnut vanha torppa, tai oikealta nimeltään paritupa, on jäämässä uuden rakentamisen alle. Paikalle rakennetaan uusia rivitaloja ja vanhan on väistyttävä niiden tieltä.

Mikä on tämän vanhan ja vanhalle talonpoikaisasutukselle koko Pirkanmaalla tyypillisen parituvan kohtalo, ratkeaa lähiaikoina.

Pirkkala-Seura on esittänyt kunnalle Pirkkalan viimeisen parituvan säilyttämistä ja siirtämistä muualle. Kunnan kuluvan vuoden talousarvioehdotukseen otettiin siirtoa varten 100.000 markan määräraha, joka karsittiin lopullisesta talousarviota hyväksyttäessä.

Pirkkala-Seura esitti kunnanhallitukselle Haikan vanhan torpan säilyttämistä ja siirtämistä sen nykyisen sijaintipaikan läheisyyteen. seuran esityksen mukaan rakennus voitaisiin siirtää kunnan toimesta nuorten työllistämiseen varatulla määrärahalla.

Torpan siirrolla säilytettäisiin Loukonlahden uuden asutuksen rinnalla myös vanhaa työväestön asumiskulttuuria. Samalla rakennusta voitaisiin käyttää erilaiseen kerho- ym. toimintaan.

Pirkkalainen-lehti 40 vuotta sitten, 28.5.1983.