”Toiveen alkuperäiset esittäjät ovat varmaan jo ohittaneet mopoiän” – Pirkkalan nuoret saavat pitkään haaveilemansa mopopajan

Uuden harrastustilan avajaisia vietetään Jasperintiellä torstaina.

MOPOPAJA alkaa kokoontua Jasperintiellä sijaitsevassa hallissa. Halli on toiminut myös liikkuvan nuorisotilan, Siili-matkailuauton, tallina, kertoo nuoriso-ohjaaja Venla Tuukkanen.

PIRKKALALAISTEN nuorten pitkäaikainen toive on toteutumassa. Kunnan harrastustarjonta saa täydennystä mopopajasta, jonka avajaisia vietetään torstaina lähellä golfkenttää Vaitin yritysalueella.

Kunnan nuoriso-ohjaaja Venla Tuukkanen kertoo, että haave mopojen rassailuun sopivasta julkisesta ja maksuttomasta työtilasta on kytenyt Pirkkalan nuorison keskuudessa pitkään.

”Toive tähän on tullut alun perin nuorilta. Prosessi on tosin kestänyt niin kauan, että toiveen alkuperäiset esittäjät ovat varmaan jo ohittaneet mopoiän ja eivät ehkä enää pääse pajalle”, sanoo Tuukkanen, joka aloitti työt kunnalla tammikuussa.

JASPERINTIELLÄ sijaitsevan mopopajan tarkoitus on tarjota nuorille mukava ja valvottu tila oman mopon huoltamiseen ja muiden harrastajien tapaamiseen. Pajalla on lisäksi yhteinen ”projektimopo”, jota kuka tahansa voi tulla käsittelemään, vaikka ei omistaisi omaa ajopeliä.

Kunnan omien nuorisotyöntekijöiden lisäksi paikalla on myös aikuisia vapaaehtoisia, jotka tuntevat mopoilun maailmaa ja osaavat auttaa nuoria korjailuissa. Vapaaehtoisia on jo muutama, mutta useammallekin olisi vielä tarvetta, vinkkaa Tuukkanen.

Kesällä olisi tarkoitus olla useamminkin auki, jos vain kävijöitä riittää

Venla Tuukkanen

Pajan kävijäkunnalle ei ole asetettu tarkkoja ikärajoja, ja myös skoottereilla ajavat ovat tervetulleita.

”Kohderyhmämme ovat mopoikäiset, mutta vanhemmatkin nuoret voivat tulla paikalle auttamaan mopojen rassaamisessa, jos osaavat”, Tuukkanen sanoo.

MOPOPAJA sijaitsee pienessä varastohallissa, joka jakautuu työskentelytilaan ja toisessa kerroksessa sijaitsevaan oleskeluhuoneeseen. Halli on toiminut nuorisopalveluiden liikkuvan nuorisotilan, Siili-matkailuauton, tallina.

Avajaisten jälkeen pajaa pidetään auki toukokuussa kerran viikossa. Kesän aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin.

”Kesällä olisi tarkoitus olla useamminkin auki, jos vain kävijöitä riittää”, Tuukkanen kertoo.

Nuorten mopopajan avajaiset Jasperintie 276:ssa (halli 1, tila 21) to 4.5. klo 17–19. Tarjolla pientä makeaa, ohjelmassa arvontaa sekä kisailua. Paikalla nähtävissä myös Lempäälän moottoripajan projekteja.