Suupantorin perinteistä Toivon vappua ei tänä vuonna järjestetä – Lue vinkit muista vapputapahtumista

Seurakunta järjestää vappuaaton kekkerit ja kokoomus juhlii torilla vappupäivänä.

ILMAPALLOT kuuluvat vappuun yhtä olennaisesti kuin monenlaiset toritapahtumat. Arkistokuva.

PIRKKALASSA järjestetään tulevan viikonvaihteen aikana useita vapputapahtumia, mutta yksi on joukosta pois. Demarien perinteistä vapputapahtumaa eli Toivon vappua ei tulla tänä vuonna Suupantorilla näkemään.

Toivon vappua aiempina vuosina organisoinut Kirsti Turkia kertoo, että tapahtumalle ei löytynyt tälle vuodelle tarpeeksi tekijöitä.

”Siihen ei löytynyt nyt tarpeeksi järjestäjiä, joten tapahtuma on peruttu tältä vuodelta”, Turkia sanoo.

Tapahtuman peruuntuminen varmistui suhteellisen myöhään. Vielä maanantaina iltapäivällä kunnasta kerrottiin Pirkkalaiselle, että tapahtumalla oli voimassa varaus lauan­taiksi Suupantorille. Myös paikallisessa Facebook-ryhmässä Positiivinen Pirkkala ennätettiin ihmetellä torin varaustilannetta.

Toivon vappu on pidetty Suupantorilla muutamana vuotena, ja siinä ajassa se on ehtinyt vakiinnuttaa asemansa kunnan vapputapahtumien joukossa. Jos joku innostuu ja haluaa osallistua tapahtuman järjestämiseen ensi vuonna, Turkia kannustaa ilmoittautumaan Pirkkalan SDP:lle.

Demarien punaisen sijaan torilla voi nähdä vappuna kokoomuksen sinistä väriä.

DEMARIEN punaisen sijaan torilla voi nähdä vappuna kokoomuksen sinistä väriä. Pirkkalan kokoomusyhdistysten väki kokoontuu vapunpäivänä eli maanantaina 1. toukokuuta Suupantorille viettämään omaa tapahtumaansa, Sinistä vappua.

Kello 12 alkavassa tapahtumassa on ohjelmassa pormestari Marko Jarvan puheenvuoro sekä siman ja munkkien nauttimista. Kokoontuminen päättyy yhteiseen Finlandia-hymnin laulamiseen.

PIRKKALAN seurakunta juhlistaa vappua omalla koko perheen tapahtumallaan vappuaattona sunnuntaina 30. huhtikuuta. Vappuaaton kekkereitä vietetään Pirkkalan kirkon pihalla sunnuntaina kello 11.15 alkaen. Tarjolla on pientä maksua vastaan kirkkosimaa ja -kahvia nuotion äärellä sekä munkkeja, pillimehua ja makkaraa.

Kotoa lähtiessä kannattaa ottaa mukaan oma kahvikuppi tai muu muki, sillä sellaiseen seurakunta lupaa tarjoilla siman tai kahvin ilmaiseksi.

Herkuttelun lisäksi kirkon pihamaalla pääsee pelailemaan pihapelejä ja yrittämään onneaan vappubingossa.

VAPUNPÄIVÄ on pyhäpäivä, joten Pirkkalan kirjastot ovat silloin kiinni. Kirjastoissa voi kuitenkin asioida itsenäisesti omatoimiaukiolojen puitteissa. Myös kunnan muiden palvelujen ja esimerkiksi ruokakauppojen aukioloissa voi olla muutoksia vapun aikaan.

Pirkkalainen-lehti ilmestyy vapun jälkeen normaalisti keskiviikkona 3. toukokuuta. Verkkosivuillamme juttuja julkaistaan pitkin vappua.