Hilla pääsi Petteri-ponin kyytiin – eläimet lumosivat Pirkkalan kevätriehan osallistujat

Tapahtumassa nautittiin lämpimästä tunnelmasta ja vähän kevätauringostakin.

NELJÄVUOTIASTA Hilla Väkipartaa ei jännittänyt omien sanojensa mukaan ollenkaan Petteri-ponin ohjaksissa, ja ponitalutus sujuikin mallikelpoisesti. Hilla oli saapunut tapahtumaan yhdessä äitinsä Sari Väkiparran kanssa lähistöltä Pirkkalan Kurikasta. Taluttajana toimi Taikaponit-yrityksen Katja Karhu.

PIRKKALAN vapaa-aikakeskuksen pihalta kuuluu sunnuntaisena iltapäivänä hyväntuulinen puheenporina. Perinteiseen kevätriehaan saapuneet perheet ja lapset pohtivat, pitäisikö ensimmäisenä mennä tutustumaan Pirkkalan VPK:n paloautoon, osallistua Pirkkalan matkailuoppaiden tietovisaan vai hurjastella potkulaudalla temppuradalla.

Kevätriehassa oli mistä valita, sillä lukuisten aktiviteettien lisäksi paikalle saapuneita hauskuutti lavalla Riesa-Pelle.

Suurin tungos tuntui kuitenkin jatkuvasti kerääntyvän sympaattisten laamojen läheisyyteen. Siellä Villa Alpacan laamakolmikko Grace, Larissa ja Lucia oli jatkuvien paijausten ja silitysten kohteena.

NELJÄVUOTIAS Nikolas asettui poseeraamaan Pirkkalan vapaapalokunnan paloauton ohjauspyörän taakse. Samaan Pirkkalasta paikalle tulleeseen seurueeseen kuuluivat myös Tuomas Vallaskangas ja 5-vuotias Melina. He saapuivat kevätriehaan erityisesti paloautojen houkuttelemina, vaikka myös laamat kiinnostivat.
Pauliina (vas.), 4-vuotias Viivi, Markus ja kohta 1-vuotias Seela osallistuivat Pirkkalan kevätriehaan ensimmäistä kertaa ja iloitsivat miellyttävästä säästä. Viivin suunnitelma oli jo kotoa lähtiessä selkeä: ainakin laama on ehdottomasti nähtävä!

TAPAHTUMAN yhteistyössä Pirkkalan kunnan kanssa toteuttaneen Pirkkalan omakotiyhdistysten (OKYT ry) tapahtumatoimikunnan vetäjän Kirsti Turkian mukaan kevätrieha onnistui tänäkin vuonna, vaikka ihmisiä saapui paikalle hieman aikaisempia vuosia vähemmän. Hän arvioi, että kevätpäivää kerääntyi viettämään noin 400 henkilöä.

”Meillä oli paljon aktiviteetteja, joista ihmiset tykkäsivät. Esimerkiksi suloiset laamat vetivät koko ajan väkeä. Myös poniratsastus oli jatkuvasti täynnä.”

Jo useamman kymmenen vuoden ajan järjestetty tapahtuma on myös saamassa jatkoa. Ensi vuonna kevätrieha on kuitenkin tarkoitus järjestää hieman aikaisemmin keväällä maalis- ja huhtikuun vaihteessa.

”Ei tämä tähän jää”, Turkia lupaa.

Tapahtuman yhteistyökumppanina toimi Pirkkalainen-lehti.

NOKIALTA kevätriehaan lähteneet Erika Palander (vas.), Elisa Mellin, Emma Palander ja Tiina Tuomisto olivat bonganneet tapahtuman Facebookista. Myös he olivat lähteneet katsomaan erityisesti laamoja. Taustalla vilkuilee uteliaasti joukon nuorimmainen laama Lucia, joka taitaa jo malttamattomana odotella tytöiltä lisärapsutuksia.
LUCIA-laama pääsi nautiskelemaan kevätriehassa myös pienistä makupaloista. Kolmen laaman ympärillä kävi jatkuva kuhina, kun lapset ja vähän vanhemmatkin kävivät silittämässä hellyttäviä otuksia.
RIESA-PELLE esitteli yhdessä avustajansa Arielin kanssa muodikkaasti myös mentalistin kykyjään.