Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Mikä on tuo pieni vihreä aitaus?

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Mikä on tuo pieni vihreä aitaus?

Pieniä vihreitä aitauksia on ilmestynyt salaperäisesti sinne tänne kuntaan. Aitauksissa on portit ja kehystettyä tilaa muutama kymmenen neliömetriä. Aidat näyttävät ainakin lapsille liian matalilta. Talven arvoitus pysyi ratkaisemattomana.

Kevät paljasti salaisuuden. Aitaukset ovat koiria varten. Niinpä niin. Lemmikkieläinten ulkoiluttamiseen paikkoja ei kyllä ole tohdittu käyttää, kun mitään siihen viittaavaa tai rohkaisevaa kylttiä ei ole ollut paikalla.

Nyt tulee kyltit ja kehotus asioituttaa koirat ja kissat aitauksissa. Lisää aitauksiakin on tulossa. Valmiina on kehiä neljä ja viides hyvää vauhtia valmistumassa. Suunnitelmissa on rakentaa kaikkiaan 7 koirien ulkoilutarhaa eri puolille kuntaa. Alaa aidataan kuhunkin kohteeseen n. 40 neliömetriä eli pienen kaksion verran.

Niillä alueilla, jossa aitaus on valmiina, sallikaa hyvät ihmiset koiranne tehdä tarpeensa vain sitä varten tarkoitetulle alueelle.

Valmiita ulkoilutuspaikkoja on Loukonlahdessa, Haikassa, Suupalla, Turrissa ja Vähäjärvelle ollaan rakentamassa. Puita aitausten sisään olisi ehkä kaivattu. Nyt on koirille tarjolla vain hiekkamaata.

Pirkkalainen-lehti 40 vuotta sitten, 21.4.1983.