Pirkkalassa kaksi kauriskolaria vajaan viikon sisään – Alkamassa on kevään vilkkain kauris- ja peuratörmäysten aika

Kolarit tapahtuivat Lentoasemantiellä ja Naistenmatkantiellä.

KAURISKOLAREIDEN vilkkain aika kestää keväällä kesäkuulle asti. Kuvassa metsäkauriita syömässä haapaa. Kuva: Jari Huitula

PIRKKALASSA on tapahtunut vajaan viikon aikana kaksi autoilijan ja kauriin törmäystä. Kummassakin tapauksessa vältyttiin henkilövahingoilta, kertoo Jari Huitula, joka on viranomaisille virka-apua eläinkolareissa tarjoava paikallinen yhdyshenkilö.

Tiistaina kauris kolahti auton kylkeen Lentoasemantiellä Pirkkalan Abc:n ja kuntakeskuksen välisellä matkalla. Kauris ei kuollut tapahtumapaikalle vaan juoksi pois paikalta. 

Toinen törmäys tapahtui sunnuntaina aamupäivällä, kun autoilija osui kauriiseen Naistenmatkantiellä Pereen kohdalla. Tässäkin tapauksessa henkilövahingoilta vältyttiin. Kauris pakeni metsään Pakkalankulmalle päin.

HUITULA muistuttaa, että autoilijalla on velvollisuus ilmoittaa eläimeen osumisesta hätänumeroon 112. Hätänumerosta annetaan ohjeet jatkotoimenpiteisiin ja ilmoitetaan asiasta eteenpäin poliisille.

”Paljon tapahtuu sitä, että ihmiset ajavat eläimen päälle eivätkä viitsi soittaa siitä, jolloin eläin kituu loukkaantuneena ties kuinka kauan. Näitä tapahtuu Pirkkalassa käsittämättömän paljon”, Huitula sanoo.

Alkamassa on kevään vilkkain kauris- ja peurakolarien aika, kun liikkeellä on emiensä vieraannuttamia varomattomia vasoja. Riskialtis aika jatkuu kesäkuulle asti, ja kesällä kauris- ja peurakolarien määrä vähentyy.