Golfkenttä avataan pian, laajentumishankkeen uutiset kiinnostavat pelaajia. ”Viheriöt eivät ihan kunnossa, mutta paremmat kuin viime keväänä…”

Kentän osakkaille tiedotetaan kentän laajentumishankkeen tilanteesta toukokuun yhtiökokouksessa.

VELI-PEKKA Parviainen (vas.) ja Esa Siltanen treenasivat torstaina Pirkkalan golfkentän harjoitusalueella. Itse kenttä väylineen pyritään avaamaan vappuna.

LÄMPIMÄT säät ovat hellineet viimeisen viikon Pirkkalan golfkenttää. Golfarit heiluttelevat harjoitusalueella jo mailoja innokkaasti.

”Talvella on tullut pelattua jonkin verran Jämillä hallissa. Odotuksissa on golfkesä, joka sisältää hauskoja pelejä – ainakin niille jotka pelaamistani katsovat”, Veli-Pekka Parviainen sanoo ja vakavoituu.

”Swingiä on koetettava hioa paremmaksi”, hän toteaa.

Viereisellä treenimatolla Esa Siltanen kertoo olleensa jo muutaman kerran ulkosalla harjoittelemassa. Range avattiin pääsiäisenä.

”Odotettu tapahtuma tämä ulkokauden avaus. Odotuksena on, että saisi pelatuksi mahdollisimman paljon kierroksia kesän aikana – näin tekonivelleikkauksessa käyneenä”, Siltanen mietti.

Pirkkalan kenttä on suosittu ja kaipaa lisää pelitilaa. Osakkaille on luvattu kertoa toukokuun yhtiökokouksessa, kuinka laajentumishanke – lisämaan vuokraaminen Pirkkalan kunnalta – on edistynyt.

”Mielenkiinnolla sitä odotan”, Siltanen sanoo.

KENTTÄ koetetaan avata väylien osalta vappuaattona.

”Silloin on kalenteriin merkitty avajaiskisa”, kentän palvelupäällikkö Konsta Mäkinen kertoo.

Vaikka nyt lämmittää kovasti, säätiedotus uhkailee kylmenevällä.

”Säätä on katsottava. Avauksen suhteen elämme realiteettien mukaan”, Mäkinen sanoo.

Kentällä ei ole talven myötä tehty väylille muutoksia. Viime vuosina kenttää onkin korjailtu maanrakennuksen voimalla ja liikoja puita kaataen useilla väylillä.

”Tälle kesälle on ollut vuorossa kentän ilmeen kohennus”, Mäkinen kertoo. Se tulee näkymään muun muassa uusien roskakorien, kylttien ja erilaisten huoltopaikkojen kunnostusten kautta. Rangematotkin on uusittu.

Kentällä järjestetään jälleen suuri ammattilaistasoinen golfkisa Eezy Golf. Tällä kertaa se pidetään heinäkuun alussa.

”Ensin on Pro Am -kisa, johon kutsutaan pelaajia ja tämän jälkeen itse kisa kolmena päivänä”, Mäkinen kertoo.

Pro Am -kisassa on totuttu näkemään julkisuuden henkilöitä. Viime vuonna kentällä kurvaili muiden muassa Patrik Laine.

KENTTÄMESTARI Jarkko Servo kertoo, että kenttä on talvehtinut normaaliin tapaan. Se tarkoittaa valitettavasti nykyisten sääolojen Suomessa myös pieniä ongelmia.

”Viheriöt eivät ole vielä hyvässä kunnossa, mutta paremmassa kuin viime keväänä. Nykyiset talvet, jolloin lumi sulaa välillä pois ja kentänpinta jäätyy, ovat vaikeita”.