Ehdota, mitä pirkkalalaisten hyväksi voitaisiin tehdä 30 000 eurolla

Kuntalaiset pääsevät äänestämään suosikkiaan ehdotuksista ensi syksynä osallistuvan budjetoinnin kokeilussa.

OSALLISTUVAN budjetoinnin ehdotus voi liittyä esimerkiksi luontoliikunta-alueiden kehittämiseen, vapaa-ajan vieton mahdollisuuksiin tai kuntalaisten yhteiseen tekemiseen, kuten tapahtumiin.

MIHIN yhteiseen hyvään Pirkkalassa voisi käyttää 30 000 euroa? Kunta kerää ehdotuksia kuntalaisten hyvinvointia lisäävään osallistuvan budjetoinnin kokeiluun.

Ehdotus voi liittyä esimerkiksi luontoliikunta-alueiden kehittämiseen, vapaa-ajan vieton mahdollisuuksiin tai kuntalaisten yhteiseen tekemiseen, kuten tapahtumiin.

Ehdotuksista valikoidaan parhaat ja toteutuskelpoisimmat, joista kuntalaiset pääsevät äänestämään suosikkiaan ensi syksynä. Määräraha on mahdollista jakaa useamman ehdotuksen kesken, kunta kertoo kokeilun verkkosivuilla.

Ideoista ei makseta palkkioita. Toteutus ei voi vaatia jatkuvia suuria ylläpitokustannuksia tai pitkäaikaista työntekijäresurssia.

Kunta vastaa äänestyksessä valittujen ehdotusten toteutuksesta, mutta yhteistyötä voidaan tehdä yhteisöjen, yritysten ja asukkaiden kanssa. Idean toteutus tapahtuu vuonna 2024.

Ideoita voi jättää 21. toukokuuta saakka kokeilun verkkosivujen kautta. Ehdotuksen voi jättää myös kunnan asiointipisteelle (Viistokuja 3, avoinna arkisin kello 9-16)

PIRKKALASSA on ollut hiljattain muitakin osallistuvan budjetoinnin kokeiluja. Nuorisovaltuusto toteutti oman pienimuotoisemman kokeilun, arvoltaan 5000 euroa. Rahasummalla nuorisovaltuusto järjestää syksyllä ulkoilmaelokuvan.