”Toivomme ymmärrystä” – Seurakunta vastaa lukijan kirjoitukseen riparilaisten käytöksestä Pirkkalan kirkossa

Rippikoulussa moni nuori vasta opettelee kirkkoon liittyvää tapakulttuuria, muistuttavat kirkkoherra ja rippikoulupappi kirjoituksessaan.

PIRKKALAN seurakunta vastaa Pirkkalaisen tekstaripalstalla olleeseen viestiin rippikoululaisten käytöksestä jumalanpalveluksessa. Kuva: Pirkkalan seurakunta

PIRKKALAISEN Lukijalta-palstalla nostettiin esiin (29.3.) rippikoululaisten käyttäytyminen Pirkkalan kirkossa maaliskuun alussa. Haluamme seurakunnan puolesta vastata siihen kritiikkiin, mitä kirjoitus piti sisällään.

Kevään myötä Pirkkalan tämän vuoden rippikoululaiset osallistuvat usein jumalanpalveluksiin sekä oman ryhmänsä kanssa että itsenäisesti. Monelle rippikoululaiselle kirkko ja jumalanpalvelus ovat uudenlaista ympäristöä, eikä niihin liittyvä tapakulttuuri ole vielä kaikille ehtinyt tulla tutuksi. Juuri tämän vuoksi rippikoululaiset käyvät kirkossa.

Kaikkien rippikoululaisten käytös ei välttämättä vastaa tässä vaiheessa sitä, jota muut kirkossakävijät saattavat toivoa. Toivomme kuitenkin ymmärrystä sille, että rippikoulussa vasta opetellaan monia sellaisia asioita, jotka toisille ovat tuttuja ja jopa itsestäänselvyyksiä.

MITÄ tutummaksi kirkko ja ennen kaikkea jumalanpalvelus rippikoulun myötä tulee, sen helpompi siihen on osallistua ja huomioida myös muut osallistujat. Tähän liittyy myös ajatus siitä, että seurakuntalaiset ottaisivat nuoret lämpimästi vastaan.

Toivomme jumalanpalveluskäytökseen liittyvän palautteen suoraan rippikouluryhmien ohjaajille, jotta he osaavat ohjeistaa ryhmiä jatkossa paremmin. Kaiken kaikkiaan Pirkkalassa nuoret osallistuvat hienolla tavalla rippikouluihin ja myös niihin leiriä edeltäviin tilanteisiin, joita Pirkkalassakin jumalanpalveluksien ympärille on rakentunut.

Pirkkalan kirkon jumalanpalveluselämää rikastuttaa se, että siellä on monenlaista ja monenikäistä väkeä. Toivotamme jatkossakin kaikki tervetulleiksi kirkkoon!

Olli-Pekka Silfverhuth
kirkkoherra


Varpu Miettunen-Hukari
nuoriso- ja rippikoulupappi

Pirkkalan seurakunta