Pirkkalainen 40 vuotta sitten: ”Taitavat kotiseututyötä harrastaa vain miehet, kun nimeksi ehdotettiin Pirkkalan Pässiä tai Pirkkalan Pukkia”

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Tunnustuspalkintoehdotus väritti valmista esitystä

Varsinaisista keskusteluista vajaata valtuustoa sähköisti 23. päivä maaliskuuta muutamien protokollan mukaisten seremonioiden lisäksi vain lopussa jätetty valtuustoaloite. Jättäjä oli sosialidemokraattien valtuustoryhmä. Ehdotuksessa toivottiin todellisen peruspirkkalaisen etsintää ja palkitsemista esim. Kirkonkylän koulun pihamaalla seisovan pässin pienoispatsaalla.

Taitavat kotiseututyötä harrastaa vain miehet, kun nimeksi ehdotettiin operaatiolle (vai vain patsaalle?) Pirkkalan Pässiä tai Pirkkalan Pukkia.

Muuten ei istunto sisältänyt mitään ihmeellistä. Ilta rullasi notkeasti pöytäkirjoihin.

Yleisölehterillä istunut Veikko Vesala sai naapuriltaan onnittelukädenpuristuksen, kun varmistui päätös uimarannan rakentamisesta Vähäjärvelle. Veikko oli asiaa ajanut keräämällä alueelta 235 nimeä ehdotuksensa tueksi.

Ranta syntyy tasauksella ja hiekoituksella, minkä lisäksi kaunistetaan ympäristöä istutuksin. Kuluja pulikoimispaikan teosta kunnalle aiheutuu n. 75.000 markkaa. Paikka on Lammaspolun kohdalla järven eteläpuolella.

Lapset ja vesileikit ovat saaneet muuallakin tukea kuin Vähäjärvellä, sillä myös Turrin uimarantaa kunnostetaan.

Pirkkalainen-lehti 40 vuotta sitten, 31.3.1983.