PJK:n tytöt Helmareiden jalanjäljissä – T13-joukkue osallistui ensimmäisenä jalkapallon valtakunnalliseen Helmariliigaan

Helmari- ja Huuhkajaliigojen kautta pyritään löytämään tulevaisuuden Huuhkajia ja Helmareita maajoukkueisiin.

PJK:n 13-vuotiaiden tyttöjen joukkue osallistui ensimmäisenä pirkkalalaisjoukkueena valtakunnalliseen Helmariliigaan pelaten seitsemän ottelua kahdessa turnauksessa. Yhteiskuva Seinäjoen turnauksen jälkeen viime viikolta.

PJK on panostanut toimintansa kehitykseen viime vuosina paljon, ja nyt työ avaa joukkueille ja pelaajille uusia ovia. Hyvä esimerkki tästä on mahdollisuus osallistua valtakunnallisiin tyttöjen ja poikien Helmari- ja Huuhkajaliigoihin.

PJK:n T13-joukkue sai kunnian olla ensimmäinen PJK:n joukkue näissä sarjoissa. Joukkueen matka Helmareiden jalanjäljissä alkoi joulukuussa Hämeenlinnassa sarjan ensimmäisen kierroksen otteluilla, ja jatkui 15.3. toisen kierroksen otteluilla Seinäjoella.

Helmari- ja Huuhkajaliigat ovat osa Palloliiton valtakunnallista pelaajakehitys- ja pelaajatarkkailutoimintaa, jonka kautta pyritään löytämään tulevaisuuden Huuhkajia ja Helmareita maajoukkueisiin.

”On todella hienoa, että pystymme tarjoamaan seuran pelaajille mahdollisuuden näyttää osaamistaan näissä valtakunnallisissa tapahtumissa”, toteaa joukkueen valmentaja ja PJK:n tuore valmennuspäällikkö Markus Hänninen.

Matkalla päästiin pelaamaan vaativia pelejä kovia vastustajia vastaan, ja tietysti viettämään paljon aikaa joukkueen kesken.

Helmari- ja Huuhkajaliigat pelataan ikäluokissa U12, U13 ja U14, ja nämä toimivat U15-ikäluokassa alkavan jalkapallon maajoukkuetoiminnan ensimmäisinä portaina.

Eihän tässä ole muuta mahdollisuutta kuin olla ylpeä, toivottavasti myös tytöt ovat ylpeitä omista suorituksistaan

Aiemmin lahjakkaiden pelaajien saaminen Palloliiton aluevalmentajien tutkan alle on ollut Markus Hännisen mukaan erittäin työlästä, ja pelaajapolku onkin vienyt jo melko nuoria PJK:n pelaajia mm. Tampereelle isompiin seuroihin.

”Toki jalkapallon ympärivuotiset harjoittelumahdollisuudet ovat Pirkkalaan verrattuna paremmat lähes kaikissa Tampereen ympäryskunnissa, mutta muilta osin pystymme tällä hetkellä tarjoamaan lapsille ja nuorille laadukasta harrastustoimintaa jalkapallon parissa”, Hänninen sanoo.

Kuinka tytöt sitten sarjassa ovat pärjänneet?

”Oikein hyvin. Normaaleihin sarjapeleihin verrattuna pelit ovat olleet fyysisesti paljon vaativampia, ja lisäksi pienen lisäjännityksen on tuonut tieto siitä, että kentän reunalla pelejä seuraa myös pelaajatarkkailijoita. Kun otetaan vielä huomioon se, että vastustajat pystyvät harjoittelemaan jalkapalloa täysipainoisesti läpi vuoden ja me harjoittelemme lähes puolet kaudesta pienissä saleissa, olen todella tyytyväinen tyttöjen suorituksiin”, toteaa Hänninen.

”Meidän joukkueessa pelasi varsinaisen U13-ikäluokan eli 2010-syntyneiden tyttöjen lisäksi muutamia 2011-syntyneitä tyttöjä. Eihän tässä ole muuta mahdollisuutta kuin olla ylpeä, toivottavasti myös tytöt ovat ylpeitä omista suorituksistaan.”

”Joukkueena meidän matka Helmariliigan kolmannelle kierrokselle ei enää jatku, nyt odottelemme jännityksellä tietoa siitä, valitsevatko pelejä seuranneet pelaajatarkkailijat joitakin meidän huippumimmeistä Läntisen alueen yhdistelmäjoukkueeseen kolmannelle kierrokselle”, Hänninen sanoo.

”Toivottavasti myös jalkapallon talviharjoittelun olosuhteisiin saadaan pian parannusta kunnan toimesta, vapaaehtoisvoimin toimivat urheiluseurat eivät voi liikuntapaikkoja rakentaa. Kuten kaikki tiedämme, lapset ja nuoret liikkuvat tällä hetkellä liian vähän, ja mahdollisuus harrastaa oman kunnan sisällä mahdollistaa kulkemisen treeneihin pyörällä tai kävellen, mikä lisää liikuntamäärää”, Hänninen muistuttaa.

Joukkueen matkaa voi seurata kauden aikana joukkueen oman IG-tilin @pjk_t1011 kautta.

Juttua päivitetty ke 25.3. klo 8.50 ja korjattu tieto, että joukkue pelasi kaudella kahdessa turnauksessa yhteensä seitsemän ottelua.