Vielä ehtii tilata jäteastiat muovi- ja kartonkipakkauksille Pirkkalassa, aikaa on tosin vähän…

VÄHINTÄÄN viiden asunnon kiinteistöiltä täytyy löytyä 1. huhtikuuta alkaen biojäte, metalli, lasi-, kartonki- ja muovipakkausten lajitteluastiat.

VÄHINTÄÄN viiden asunnon kiinteistöiltä täytyy löytyä 1. huhtikuuta mennessä astiat kaikille jätelajeille. Vielä ennättää tilata astiat muovi- ja kartonkipakkauksille.

”Toivomme isännöitsijöiltä vielä viimeistä ponnistusta tilauksissa, jotta saamme kaikille vähintään viiden asunnon taloyhtiöille jäteastiat toimitettua”, sanoo Pirkanmaan Jätehuollon asiakkuuspäällikkö Sanna Eklund.

Pirkanmaan Jätehuolto toimittaa tilatut astiat maksutta kiinteistölle. Jos pihalle halutaan ajoneuvonosturin avulla tyhjennettävät syväsäiliöt, ne taloyhtiön täytyy itse hankkia.

Näin toimit muovi- ja kartonkisäiliöiden kanssa Pirkkalassa

1.4. mennessä muovi- ja kartonkiastiat pitää tilata vielä seuraavissa kunnissa:
Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia,
Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja
Suodenniemi), Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi
Astiat tilataan sähköpostilla kuntajakiinteistopalvelut@pjhoy.fi
Lisää tietoa verkkosivuilta pjhoy.fi/kotipiha

Tarvittaessa jätetilan suunnitteluun ja sopivan kokoisten astioiden tilaamiseen löytyy apua Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivuilta tai asiakaspalvelusta.

Tilausten jälkeen on tärkeää, että isännöitsijät myös ohjeistavat asukkaita lajittelemaan.

”Meiltä voi tilata avuksi erilaisia ohjeita ja oppaita, joita voi jakaa vaikka postilaatikoihin. Kun lajittelu lähtee sujumaan hyvin, sekajätteen määrä pienenee ja sekajäteastioita voidaan vähentää tai niiden tyhjennysväliä pidentää, Eklund vinkkaa.