Pereensaaren saunan löylyt lyödään näillä näkymin ensi kerran kesäkuussa – näin saunaan pääsee löylyttelemään ja tämän verran liput maksavat

Sauna on avoinna kaikelle kansalle päivittäin.

PEREENSAARESSA pidettiin reilu viikko sitten sunnuntaina Pereensaaren Sauna Oy:n järjestämä ilmaistapahtuma saunan edustalla järven jäällä. Kuvan on ottanut arkkitehti Jarl Ahlström, joka on suunnitellut Pereensaaren saunarakennuksen.

PEREENSAAREN saunan valmistuminen häämöttää jo. Uudisrakennukseen on määrä päästä löylyttelemään kesäkuun aikana.

”Meillä on tavoitteena, että ennen juhannusta päästäisiin, mutta rakentamisestahan ei ikinä tiedä. Tähän mennessä saunan rakentaminen on kuitenkin edennyt aikataulussaan”, Pereensaaren Saunan toimitusjohtaja Rasmus Saarni kertoo.

Rakennukseen tulee 40 henkilön sauna sekä naisten ja miesten erilliset pesu- ja pukutilat. Rakennuksessa on myös kahvio-lounge, josta saa virvokkeita sekä pientä suolaista ja makeaa syötävää. Saaren rantaan kohoavaan rakennukseen tulee terassitilaa sekä uimalaituri.

”Meille saattaa tulla muutamia sup-lautoja ja kanootteja vuokrattaviksi. Talvikaudella tehdään avanto uimareille. Talvikaudella on suunnitteilla pitää viikottain ainakin yhtenä arkiaamuna aamusauna.”

Sauna on avoinna kaikelle kansalle. Saunomaan pääsee maanantaista perjantaihin kello 14-22, jolloin myös kahvio-lounge on avoinna. Viikonloppuisin aukioloaika on kello 11-22. Kertalipun hinta on 12 tai 14 euroa. Sarjalippuja tulee myyntiin myös.

Arkisin rakennus on mahdollista vuokrata yksityiskäyttöön kellonaikana 8-14.

Talvikaudella tehdään avanto uimareille

PIRKKALAN kunnalla on yleinen sauna Reipissä, minne Savusaunaklubikin rakentaa saunaa. Saarni ei näe niissä kilpailijoita vaan hänen mielestään juuri Pereensaaressa sijaitsevalle saunalle on tarve.

”Pirkkalassa ei ole yleistä saunaa isolle kapasiteetille.”

Toinen seikka, joka puoltaa Pereensaarta yleisen saunan sijaintipaikkana, on saarenkin sijainti. Pereensaari on keskeisellä paikalla Pirkkalassa.

”Meille on helppo tulla kävellen, pyöräillen, julkisilla tai autoillen.”

Pereensaaren Sauna järjesti viime viikon sunnuntaina ilmaistapahtuma saunan edustalla järven jäällä. Saarni kertoo tapahtuman vetäneen puolen tuhatta kävijää. Yleisömäärä kertoo Saarnin mielestä siitä, että saaren sauna kiinnostaa jo nyt.

Saarnin yritys on vuokrannut Pereensaaresta myös vanhan talon, jonka tulevaksi käyttötarkoitukseksi on väläytelty ravintolatoimintaa. Toistaiseksi suunnitelmat taloa koskien ovat vielä tauolla.

”Ensin tehdään sauna valmiiksi ja sitten aletaan miettiä taloa.”

Paraikaa kunta tekee puisto- ja infrarakentamista saaressa. Saarni arvioi, että kesäkuussa saari alkaa olla valmis kunnankin töiden puolesta.

PEREENSAAREN Sauna Oy:n toimitusjohtaja Rasmus Saarnin mielestä Pereensaari on hyvä sijaintipaikka yleiselle saunalle.

PIRKKALAN kunta on kertonut tiedotteessa omistamastaan Pereensaaresta, että sinne on suunnitteilla kaikille kuntalaisille yhteinen, luonnonmukainen ja monipuolisia toimintoja sisältävä vapaa-ajanviettopaikka. Saareen on suunnitteilla muun muassa viljelypalstoja, kävely- ja pyöräilyreittejä, peli- ja kuntoilualue, nuotiopaikka ja myöhemmin suunniteltava venesatama. Saaren rantoja kiertävä metsä ja muitakin alueita on tarkoitus säilyttää luonnonmukaisina.

Työt ovat edenneet suunnitellusti. Alueen kulkuväylät sekä vesihuolto on rakennettu kevään 2022 aikana. Työt jatkuvat alkuvuodesta 2023 puistokäytävien rakentamisella sekä valaistuskalusteiden- ja rakenteiden asentamisella. Myös kuntoilupaikan rakentaminen alkaa talven jälkeen.

Alueen yhteistyökamppani Saarni Kiinteistöt Oy on rakentanut saareen padel-kentän, joka on valmistunut kesällä 2022.