Pirkkalainen 40 vuotta sitten: ”Ongelmat lienevät Pirkkalassa samat kuin muuallakin, vain paikallisilla olosuhteilla höystettynä”, sanoo Pirkkalan terveyskeskuksen ensimmäinen psykologi

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Pirkkalan ensimmäinen psykologi Asta Immonen

– Tässä työssä ei voi erikoistua mihinkään. Sen monipuolisuus on myös vaikeutta.

Pirkkalan terveyskeskukseen on perustettu uutena nimikkeenä psykologin virka ja sitä hoitamaan on valittu psykologi Asta Immonen, 35, Tampereelta.

– Perinteet puuttuvat. Ammatti-identiteettiä pitää alkaa luoda.

Uusi viranhaltija on ammattinsa hyvä esite – rauhallisen tuntuinen, levollinen ja hillitty.

Vastaanotot ovat hiljalleen alkamassa terveydenhoitajien kautta. Helmikuu on mennyt työympäristöön ja kuntaan tutustumisessa. Asiakirjat, toimintasuunnitelmat ja yhteydenotot ovat nekin vieneet oman aikansa.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että koulutoimi työllistäisi alussa eniten. Ajan mittaan painopiste tulee varmaan muuttumaan.

Erinomaisena edistysaskeleena psykologi Immonen mainitsee aloitettava käytännön, jonka mukaan kaikille 5-vuotiaille lapsille tullaan terveydenhoitajien toimesta tekemään psyykkisen kehityksen testi. Vähitellen tehtävä siirtyy psykologille. Jatkossa on luontevaa jatkaa kehityksen seuraamista testitulosten pohjalta.

– Ongelmat lienevät Pirkkalassa samat kuin muuallakin, vain paikallisilla olosuhteilla höystettynä. Väestö on nuorta. Heihin kannattaa investoida, ja he haluavat tietoa ja valistusta. Tieto normaalista kasvusta ja normaaleista kriiseistä antaa varmuutta reagoida oikein.

Pirkkalainen-lehti 40 vuotta sitten, 17.3.1983.