Paikallinen asukas varoittaa vaarasta Pyhäjärvellä: tästä ei pitäisi mennä Viikinsaareen…

Kun keli lämpenee tai virtaukset voimistuvat, Pyhäjärvelle ilmestyy nopeasti sulapaikkoja.

TÄSTÄ ei pidä kulkea Viikinsaareen. Pereensaaren ja Viikinsaaren välissä kapeimmassa kohdassa on virtauksia, jotka syövät jään nopeasti. Lukijan kuva

PEREEN asukas kävi kävelyllä Pereensaaressa ja huomasi, että nyt on aika varoittaa jäällä liikkujia vaaranpaikasta Pereensaaren ja Viikinsaaren välillä.

”Pereensaaresta on näköjään kävelty Viikinsaareen juuri tuosta kapeimmasta kohdasta, mikä on aluetta hyvin tuntevien mukaan hyvinkin vaarallista. Tässä kohtaa järveä on voimakkaita virtauksia, jotka tekevät jäästä arvaamattoman”, asukas vinkkaa.

Kuvassa näkyy jäljistä, kuinka kävelijät ovat lähteneet Pereensaaresta Viikinsaareen Pereensaaren huvilan läheltä.

”Olisi hyvä, jos voisitte lehdessä jollakin tapaa varoittaa tästä vaaranpaikasta.  Pidempään täällä asuneet tietävät tämän kapeikon vaarallisuuden, mutta tänne on muuttanut ja muuttaa paljon uusia asukkaita, jotka eivät tiedä siitä”, asukas muistuttaa.

Nyt kunnon pakkasilla jäät ovat vahvoja siellä, missä ei ole virtauksia. Pyhäjärvellä sulapaikat ilmestyvät kuitenkin virtauskohtiin petollisen äkkiä.

”Täällä meidän kulmilla ulkoilun voi kuitenkin tehdä turvallisesti jäälle tehdyllä kulkuväylällä, jota pitkin pääsee kävelemään Pereensaaresta Nikkilänniemeen ja takaisin. Ja huomasin pari päivää sitten sitä kävellessäni, että Loukonlahden edustalta oli tehty myös jääväylä Haikan ja Rantaniityn suuntaan.”

”Ajatus jääkävelystä Kahvila Seelaan päiväkahville kyllä houkuttelee”, Pikku-Venetsiassa mietitään.