”Oi täysikuu”, tänään sitä voi ihailla – lukijan kuvassa upea kuutamo Pirkkalan Iso Naistenjärveltä

Täysikuu nousussa Iso Naistenjärvellä. ”Maaliskuun täysikuu on jälleen nousussa tiistaina Pirkkalaisen tullessa lehtipainosta ja laskussa sen kolahtaessa keskiviikkona laatikkoon – ja kuun etäisyyden ollessa maasta noin 400 000 kilometriä”, kirjoittaa oheisen kuvan napannut Timo Lehtinen. Kuun vaiheet voi siis kytkeä myös lehden vaiheisiin!

TÄNÄÄN tiistaina on luvassa upea täysikuu, jota voi ihailla vaikkapa Pirkkalan lumisessa luonnossa. Siellä Isonaistenjärvellä on liikkunut myös oheisen lukijan kuvan ottaja Timo Lehtinen.

Aina niin viisas Wikipedia tietää kertoa täysikuun olevan Kuun vaihe, jolloin Maahan näkyvä Kuun pinta on täysin Auringon valaisema.

Täydenkuun aikaan Aurinko ja Kuu ovat melko vastakkaisilla puolilla maapalloa. Mikäli ne ovat yöaikaan täysin vastakkaisilla puolilla Maata, osuu Maan varjo kuuhun ja seurauksena on kuunpimennys. Kuunpimennys voi tapahtua siis vain täydenkuun aikaan.

ALLA olevasta galleriasta voit klikata suuremmiksi kuvia, joissa kuu jo hiukan harjoitteli tämän illan todelliseksi täysikuuksi tuloaan.