Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Haikan yhteisaluekiista vaati neljän tunnin kokouksen

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Yhteisaluekiista ratkesi roimalla ääntenenemmistöllä: Haikassa jatketaan entiseen malliin

HAIKAN yhteisaluetta ei järjestetä pysyvän hallinnon alaiseksi. Näin päättivät Haikan kiinteistönomistajat viime perjantaina kunnantalolla pitämässään kokouksessa.

Mutta ennen kuin tähän päästiin, ehti vierähtää neljä täyttä tuntia. Suurin osa ajasta meni kokouksen ääniluettelon laatimiseen; itse asiasta selvittiin runsaassa tunnissa. Lopputulos oli niin selvä, ettei äänestykseen tarvinnut edes ryhtyä.

Pelko kunnan sosialisointitoimista ja Haikan omakotiyhdistyksen kaatumisesta oli tuonut kunnantalolle kolmisensataa haikkalaista, joista lähes puolet oli kiinteistönomistajia.

ARIMO KYLLÖSEN perustelut hallinnon uudelleen järjestämisen puolesta olivat selvät: rauhoitusasiat (eli yhteisalueella olevien kynäjalavien rauhoittaminen) sekä roskaamisen ja luvattoman rakentamisen valvonta tulisivat hoidettua tehokkaammin, mikäli alueen omistus olisi laillisella pohjalla.

Haikkalaisten puolesta puheenvuoron käyttänyt Haikan omakotiyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtaja Juho Juntonen oli kuitenkin toista mieltä. Hänen mukaansa yhteisten alueiden hyväksi on vuosien varrella uhrattu paljon aikaa ja rahaa. Juntusen mielestä väite paremmasta asioiden hoidosta viranomaisia kohtaan hallinnon järjestämisen jälkeen on kummallinen: asiat on tähänkin asti hoidettu laillisessa järjestyksessä kunnan elimissä.

Pirkkalainen-lehti 40 vuotta sitten, 24.2.1983.