Teollisuustien ja Leveelammen välisessä ojassa öljyltä näyttävä kalvo – pelastuslaitos asensi imeytyspuomit

Pelastuslaitos käy tarkastamassa ojan uudelleen huomenna.

OJASSA Teollisuustien ja Leveelammen välisessä maastossa on havaittu öljykalvoa muistuttava kerros. Pirkanmaan pelastuslaitos asensi imeytysputket tänään maanantaina ojansuihin noin 400 metrin etäisyydelle toisistaan keräämään ohutta kalvoa pois.

Päivystävä palomestari Jari Hiltunen kertoo, että vielä ei ole selvyyttä, onko kyseessä öljy vai öljyltä näyttävä rautaoksidikerros. Siitäkään, mistä aine on lähtöisin, ei ole toistaiseksi tietoa.

”Ojan lähellä on teollisuusalue, joten on monia mahdollisuuksia, mistä aine voi olla peräisin. Sekin on mahdollista, että aine on ollut pidempiä aikoja maastossa, mutta on nyt alkanut valumaan päästönä ojaan. Määrä vaikuttaisi toistaiseksi olevan vähäinen.”

Hiltunen sanoo, että kunnan ympäristöpäällikölle on ilmoitettu havainnosta, josta sivullinen ilmoitti tänään Pirkanmaan pelastuslaitokselle.

”Alue on nyt meillä tarkkailussa, jotta tietäisimme myös, tuleeko kalvoa lisää ja miten aine imeytyy puomeihin. Seuraavan kerran mennään näillä näkymin huomenna aamulla tarkastamaan tilanne.”