Kunnanhallitus selvittäisi lentoaseman siirtämistä joukkoliikenteen B-vyöhykkeeseen

Kunnanhallitus on kolmen vyöhykkeen mallin kannalla kaupunkiseudun joukkoliikenteessä.

TAMPERE-PIRKKALAN lentoaseman liittämistä kaupunkiseudun joukkoliikenteen B-vyöhykkeeseen pitäisi selvittää, päätti kunnanhallitus maanantaina.

PIRKKALAN kunta suosittaa Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikenteelle kolmen vyöhykkeen mallia lippujen hinnoitteluun. Päätösehdotus hyväksyttiin maanantaina kunnanhallituksessa muodossa, että jatkosuunnitelmissa tulisi tarkastella lentoaseman kytkemistä vyöhyke B:hen.

Tampereen joukkoliikennelautakunta oli pyytänyt lausuntoja kunnilta. Vaihtoehtoja ovat kolmen vyöhykkeen (ABC) sekä yhden vyöhykkeen mallit.

Kunnanhallitus on kolmen vyöhykkeen kannalla siksi, että siinä asiakkaiden on helpompi hahmottaa vyöhykkeet. Pirkkalan ja Tampereen keskustan väliset matkojen hinnat pysyisivät lähes ennallaan.

Joukkoliikennelautakunnan kolmen vyöhykkeen hahmotelmassa A- ja B- vyöhykkeet säilyisivät entisellään. Vyöhykkeet CDEF on yhdistetty yhdeksi C-vyöhykkeeksi.

Nykyisellä Tampereen kaupunkiseudulla on kuusi matkustusvyöhykettä (ABCDEF). Pirkkalassa vyöhykkeet muodostuvat niin, että B-vyöhykkeeseen kuuluvat Suuppa, Pere, Nuoliala, Pakkalankulma, Killo, Haikka, Kurikka, Linnakorpi, Linnakallio, Takamaa, Vaitti, Huovi, Lepomoisio, Katajala, Turri, Kyösti ja Niemenmaa.

Lentoasema, Pirkkalankylä, Sionkylä, Koivisto, Sorkkala, Höökinmäki ja Äijälä kuuluvat C-vyöhykkeeseen.