Kaipaatko lisää kamppailua elämääsi? Birckalan kaarti opastaa viikinkimiekkailun saloihin Pirkkalassa sunnuntaina

Pirkkalalainen seura esittelee lajia Suupanniityn koululla.

BIRCKALAN kaarti -seura esittelee viikinkimiekkailua Suupanniityn koululla sunnuntaina. Seuran jäsen Heli Anttila sparraili poikansa Lauri Anttilan kanssa keväällä 2022 Reipin muinaiskylän lähimaastossa. Kuva: Sanni Harmanen

HALUATKO eläytyä menneiden aikojen soturien taisteluihin, tai tykkäätkö muuten vain hikiliikunnasta? Tilaisuutesi koittaa sunnuntaina, kun Pirkkalassa toimiva viikinkimiekkailuseura esittelee lajia ja toimintaansa Suupanniityn koululla.

Viikinkimiekkailu on laji, jossa yhdistyvät näyttävyys, historian elävöitys ja liikunta. Miekkailijat ottavat yhteen yksi vastaan yksi- tai joukkueotteluissa viikinkisoturien tyyliin, toki pyrkimättä oikeasti satuttamaan vastustajaa. Lajissa käytetään tyypillisesti teräsmiekkoja, joita ei ole teroitettu, ja esimerkiksi vanerista valmistettuja kilpiä. Asiaan kuuluvat myös näyttävät historialliset asut, panssarit ja kypärät.

Pirkkalassa kotipaikkaansa pitävän Birckalan kaarti -seuran jäsenten on tarkoitus pitää sunnuntain tapaamisen aluksi näytösluonteinen ottelu tai useampi, jonka jälkeen kuka tahansa pääsee kokeilemaan lajia.

Kaarti toimii osana Pirkkalan muinaisaikayhdistystä ja harjoittelee säännöllisesti Tampereella vuoden ympäri. Seuran treeneihin ovat tervetulleita kaikki yli 18-vuo­tiaat sukupuoleen katsomatta.

Birckalan kaarti esittelee viikinkimiekkailua Suupanniityn koulun (Urheilutie 5) salissa su 19.2. klo 14–17.