Kaavoittaja Vesa Ylitapio vieraana keskustan järjestämässä Reipin tupaillassa

REIPIN tupaillassa aiotaan keskustella erityisesti Pirkkalan haja-asutusalueiden asioista. Kuvassa Sikojoki ja vanhan kirkon seutu, johon tehdään paraikaa uutta osayleiskaavaa. Kuva: Antti Jokinen

ARKKITEHTI Vesa Ylitapio Pirkkalan kunnan kaavoitusosastolta on vieraana, kun keskustapuolue järjestää tupaillan Reipin tilalla ensi perjantaina.

Ylitapio kertoo kaavoituksesta ja maankäytöstä Pirkkalassa. Paraikaa tekeillä on Pirkkalan moottoritien eteläpuolen yleiskaava, jonka myötä on muun muassa tulossa asutusta Pirkkalan vanhan kirkon ja Sankilan alueille.

Järjestäjä kutsuu iltaan kaikkia kuntalaisia, kuten maanomistajia, Pirkkalan kylän ja Sankilan kylän kyläläisiä tai esimerkiksi haja-asutusalueelle muuttoa suunnittelevia asunnon­ostajia ja muuten aiheesta kiinnostuneita henkilöitä.

Tupailtoja suunnitellaan pidettävän jatkossa enemmänkin. Reipin tilan päärakennus toimii nykyisin Pirkkalankylän kyläyhdistyksen isännöimänä kylätalona.

Illan aikana juodaan pullakahvit, rupatellaan uusista ja vanhoista kylän tapahtumista ja suunnitellaan tulevaisuutta.
”Täällä voidaan keskustella Pirkkalan kunnan asioista, ratikan tulevaisuudesta, ratahankkeista, Puskiaisen oikotiestä tai mistä vaan”, Raili Naskali toteaa.

Tupailta Reipin tilalla (Museotie 8, Pirkkala) pe 17.2. klo 18. Järj. Pirkkalan Keskusta.