Seurakunnalta: Meidän yhteinen elämä – älä sulje silmiäsi muilta

Laura Furu, yhteisvastuukeräyspäällikkö, Pirkkalan seurakunta

MITÄ JOS lastani pelottaisi mennä kouluun? Mitä jos lapseni olisi nälissään, kun perheellämme ei olisi varaa ruokaan? Mitä jos lapseni ei pääsisi kouluun, kun koulurakennus on tuhoutunut?

Tässä nämä kysymykset ovat jossittelua, mutta liian monelle ne ovat totisinta totta niin Pirkkalassa, Suomessa kuin koko maailmassakin. Jo pelkästään Suomessa lähes 40000 lasta kokee kouluväkivaltaa joka viikko.

Pelko on tunteena yksi kuormittavimmista. Pelko ei saisi olla läsnä kenenkään arjessa, koulussa tai tulevaisuuden haaveissa.

MITEN OSAISIMME elää ja rakentaa oikeudenmukaista maailmaa? Miten ymmärtäisimme, että tässä kaikessa ei ole kyse minun valinnoistani vaan yhteisestä elämästämme?

Yhteisvastuukeräyksen kautta pienikin kädenojennuksemme voi olla merkittävä tuki jollekin toiselle. Jo se, että yhteisvastuukeräys tekee näkyväksi niin lähellä kuin kaukanakin olevan väkivallan, koulukiusaamisen ja turvattomuuden, on viesti siitä, että silmiä ei suljeta siltä kaikelta, vaan siihen halutaan puuttua.

Pelon, ärtymyksen, vihan ja kärsimyksen tilalle yhteisvastuukeräyksen avulla tuodaan rakkautta, ymmärrystä, yhteyttä ja huolenpitoa.

JUMALA, näet kaikki ne ihmiset, joita pelko koskettaa. Ota suojaasi heistä jokainen. Lohduta ja hoida heitä. Opeta meitä, että osaisimme pitää huolta toisista ihmisistä ja kohdata heidät rakkaudella. Anna keskuuteemme rauha, jotta kenenkään ei tarvitsisi enää pelätä tai kokea väkivaltaa. Auta meitä tekemään yhdessä toisille se, mitä toivoisimme itsellemme tehtävän. Aamen.