Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Pirkkalan Kirjakaupan omistajat katsovat luottavaisesti tulevaisuuteen, vaikka vaikeuksia onkin

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Kirjakauppaa tarvitaan aina

PIRKKALAN Kirjakaupalla on takanaan 20 vireää toimintavuotta. Kirjakaupan omistajat Annikki Liukkonen ja hänen poikansa Antero katsovat luottavaisesti tulevaisuuteen, vaikka uudella vuosikymmenellä onkin vastattava uusiin haasteisiin.

Liukkoset aloittivat kirjakaupan pitämisen omakotitalossa vuonna 1962. Sittemmin Pirkkalan Kirjakauppa siirtyi aivan kunnan keskustaan, ja tämä onkin mahdollistanut toiminnan laajentamisen. Suurin ongelma on tänään se, että Tampereen kirjakaupat vetävät asiakkaat Pirkkalastakin.

Kirjaston käytön lisääntyessä on romaanien osuus kirjakaupan myynnistä selvästi vähentynyt. Pirkkalan Kirjakauppakin on myynyt viime vuosina selvästi aikaisempaa enemmän erikoiskirjoja: psykologista ja uskonnollista kirjallisuutta ja tietokirjoja. Myös lukion oppikirjoja myydään paljon.

LIUKKOSET toivovat, että pirkkalalaiset oppisivat käyttämään oman kunnan palveluja yhä laajemmin hyväkseen. Jotta käytön lisääntymiselle olisi myös edellytykset, tulisi kunnan keskustan palvelutaso säilyttää vähintään ennallaan:

Mitä enemmän keskustassa on erilaisia liikkeitä, sen vilkkaampaa toiminta kaikilla on, Annikki Liukkonen toteaa. Näin liikkeet voivat tukea toisiaan.

Vaikka vaikeuksia onkin, tulevaisuus täytyy nähdä valoisana. Kyllä kirjakauppaa aina tarvitaan.

Juttu on julkaistu Pirkkalainen-lehdessä 10.2.1983.