Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Läänin koulumiesten oli uskottava näytön edessä – Yläasteen laajennus todella tarpeellinen

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Läänin koulumiesten oli uskottava näytön edessä: Yläasteen laajennus todella tarpeellinen

– Pirkkalan koululaitos pullistelee kunnan voimakkaan kasvun seurauksena, läänin ylimmät kouluviranomaiset uskoivat silmiään 25. päivä tammikuuta.

Pirkkalan koululautakunta oli kutsunut lääninkouluneuvos Esko Kankaan ja koulutoimentarkastajat Martti Helenoron ja Juhani Torstin katsomaan itse, mitä on Pirkkalan koululaitoksen nykytodellisuus.

Papereissa näyttää ehkä siltä, että kunta on koulurakentamisessaan kyltymätön. Papereita on nimittäin vetämässä vähän joka tasolla ja joka koululle.

Laajennustarve ei ole ollenkaan liioiteltu, miehet myönsivät kierroksen puolivälissä Naistenmatkan opettajainhuoneessa kahvikupin ääressä.

Kahvituksen päätteeksi Naistenmatkan ala-asteen johtaja Pertti Tyynelä selittää oman koulunsa tilaongelmia. Vaikka kaikki on uutta ja hienoa, on tungos miltei kestämätön. Alun perin kuusiluokkaiseksi mitoitetussa koulussa opiskelee tällä hetkellä 11 luokkaa.

Pyyntöihin ja valituksiin eivät vieraat tohtineet ottaa juuri kantaa, mutta totesivat koululle vuodelle -87 merkityn laajennusluvan saattavan siirtyä hyvin perusteluin aiemmaksi ja kunta saattaisi päästä aloittamaan ennakkoluvalla ehkä jo -85, kun tiedossa olisi varsinainen lupa seuraavalle vuodelle.

Juttu on julkaistu Pirkkalainen-lehdessä 3.2.1983.