Suupantien länsipään ”uusi” bussikatos ei olekaan uusi – Lukija ihmettelee, miksi katos vietiin vilkkaalta Tampereen-suunnan pysäkiltä

Kun Suupan Salen viereinen bussikatos rikkoutui, napattiin paikalle katos tien vastakkaiselta puolelta.

VIELÄ syksyllä molemmilla Suupantien länsipäässä sijaitsevilla bussipysäkeillä oli katos. Kun Salen puoleisen (kuvassa oikealla) pysäkin katos rikkoutui, kunta siirsi vastakkaisen puolen katoksen sen tilalle.

PIRKKALAINEN uutisoi aiemmin tammikuussa, että kuntakeskuksen Sale-kaupan lähelle oli saatu uusi bussikatos syksyllä rikkoutuneen tilalle.

Jutun julkaisun jälkeen toimitukseen otti yhteyttä tarkkaavainen lukija, joka huomautti, ettei katosta voi suinkaan kutsua ”uudeksi”.

”Ei tämä katos ole uusi, vaan se on siirretty paikalle tien toisen puolen pysäkiltä, jossa nyt ei ole katosta ollenkaan”, lukija kirjoitti.

Ja toden totta: Suupantien toisella puolella katosta ei enää ole.

Lukijan mielestä ratkaisu on omituinen, käytetäänhän kyseistä pysäkkiä hänen havaintojensa mukaan enemmän kuin toista. Salen puolelta matkataan Kyöstiin ja Vaittiin päin, kun taas vanhan kirjaston entisen tontin viereiseltä pysäkiltä on hyvinkin paljon kulkijoita Tampereen suuntaan.

PIRKKALAISEN lukija ihmettelee kunnan ratkaisua ottaa katos pois vilkkaassa käytössä olevalta pysäkiltä. Vanhan kirjaston tontin puoleiselta pysäkiltä pääsee Tampereen suuntaan.

KUNNAN yhdyskuntatekniikan päällikkö Antti Reinikka vahvistaa, että katos tosiaan siirrettiin tien yhdeltä puolelta toiselle.

Reinikan mukaan katos päätettiin siirtää siksi, että katokselle olisi joka tapauksessa tullut lähtö siinä vaiheessa, kun rakennusyhtiö Peab alkaa rakentaa vanhan kirjaston tontille uutta tornitaloa.

”Valmistauduimme tällä siihen, että kun tontti lähtee rakentumaan, pysäkki on jo siirretty vanhan kirjaston puolelta tietä pois. Rakennustyömaa saattaa supistaa katutilaa”, Reinikka sanoo.

Hän lisää, että katoksen siirto oli helpompaa viime vuoden puolella kuin mitä se olisi ollut myöhemmin talvella routa-aikaan.

SALE-myymälän viereinen bussipysäkki poistettiin Suupantieltä lokakuussa 2022, kun linja-auto oli törmännyt siihen jo toista kertaa parin kuukauden sisään. Kuva: Sanni Harmanen

Kunta oli tosin jo ehtinyt tilata Salen puolelle upouuden katoksen, mutta Reinikka ei pidä sen kohtaloa ongelmana.

”Se otetaan sitten varastoon, kun se tulee.”

REINIKKA myöntää, että katoksen siirto ei ole mukava asia Tampereen suuntaan meneville matkustajille.

”Onhan se heikennys kadun sille puolelle. Mutta tässä on varauduttu tulevaan rakentamiseen. Katos olisi joka tapauksessa pitänyt poistaa myöhemmin, kun tontin rakentaminen etenee”, Reinikka toteaa.

VANHAN kirjaston entisellä paikalla sijaitsee nyt parkkipaikka. Tontille kohoaa tulevaisuudessa 10-kerroksinen tornitalo Hermione.