Lukijan kuva: Hatanpään arboretumilla voi nyt päästä näkemään tämän mielenkiintoisen petolinnun, jolla on ”läpitunkeva katse”…

VAELTAJALINTU hiiripöllö on oleillut jo pari kuukautta Hatanpään Arboretumin liepeillä. Matti Salo kuvasi otuksen keskiviikkona.

PIRKKALAISELLE useita luontokuvia lähettänyt Matti Salo sai keskiviikkona kameransa etsimeen jälleen mielenkiintoisen linnun.

”Hiiripöllö on oleillut nyt pari kuukautta Tampereella Hatanpään Arboretumin alueella saalistaen myyriä viljelypalstojen liepeiltä ja välillä lepäillyt lähipuissa”, pirkkalalainen kuvaaja kertoo.

Oheinen kuva otettiin keskiviikkona 18. tammikuuta.

”Jos lukijoita kiinnostaa, voi mennä tutustumaan kyseiseen lintuun, joka ainakin keskiviikkona oli vielä paikalla. Sitähän ei tiedä, milloin lintu lähtee takaisin pohjoiseen pesimään, koska hiiripöllöt ovat täällä vain vaellusreissulla”, Salo vinkkaa.

Kuten Salo tiesi kertoa, hiiripöllö viihtyy Luontoportti-sivuston mukaan Suomessa pesimälintuna Pohjois-Suomessa aina Pohjois-Karjalaan ja Suomenselälle asti, harvoin Etelä-Suomessa.

Muista pöllöistä poiketen hiiripöllö on myös päiväaktiivinen. Tarkkoja silmiä toki kaivataan, mikäli pöllön aikoo bongata Hatanpäällä.

Luontoportti-sivuston mukaan hiiripöllö on keskikokoinen, pitkäpyrstöinen pöllö. Valkoista naamaa kehystää musta reunus. Mustat kulmakarvat yhdessä keltaisten silmien kanssa saavat aikaan läpitunkevasti pistävän katseen.