Suojärven vanhaan linja-autohalliin Pereelle haetaan kaavamuutosta majoitustiloja varten

Punatiilitalon yläkertaan tulisi kaavaluonnoksen mukaan 665 neliötä majoitustyyppisiä asuintiloja - luonnoksesta voi jättää mielipiteitä 9. tammikuuta asti.

SUOJÄRVEN vanhan linja-autohallin rakennuksen yläkertaan Pereentien varteen aiotaan rakentaa 665 neliön majoitustilat. Havainnekuva lopputulemasta kaavamuutoksen jälkeen.

PEREENTIE 27:ssa sijaitsevan punatiilisen yritysrakennuksen yläkertaan aiotaan remontoida asuintiloja. Kaavamuutoksen hakijan mukaan kyseessä eivät olisi niinkään tavanomaiset asunnot, vaan esimerkiksi työporukoiden majoitustiloiksi sopivat tilat.

Suunnitelmana on ottaa kaksikerroksisen nykyisin toimisto- ja varastotiloina toimivan rakennuksen ullakkokerros asuinkäyttöön.

Asuminen olisi pääosin tilapäistä vuokra-asumista kohderyhminä esimerkiksi työporukat ja muut tilapäistä asuntoa tarvitsevat. Kyseisen tyyppinen asuminen on verrattavissa majoitustoimintaan, joten käyttötarkoitus on merkittävä kaavaan.

Kaavamuutos lisäisi rakennusoikeutta 350 neliömetrillä, yhteensä 1300 kerrosneliöön nykyisestä 950 kerrosneliöstä.

Asuntojen huoneistoala olisi jatkossa 665 neliötä ja yritystilojen 422 neliötä. Pysäköintipaikkoja on suunniteltu pihaan 43, joista asuntoja varten 23.

RAKENNUS valmistui 1951 Suojärven liikenne Oy:n linja-autohalliksi vanhan hallin länsipuolelle. Työmaan mestarina oli naapurissa asunut Aukusti Nieminen. Betonirunkoinen talo vuorattiin kolminkertaisella tiilimuurauksella.

Rakennuksessa oli alunperin Pereentien puolella pariovet, joista linja-autot ajettiin sisään. Rakennuksen toisessa kerroksessa oli pieniä metalliverstaita, muiden muassa metalliverstas Paitula, kelloverstas Kiuru ja myöhemmin eteistilojen mattoja valmistanut Loskari.

Viime aikoina tilat ovat olleet toimistokäytössä ja hammaslääkärin vastaanottotiloina.

Talossa on rakennusliike Taloteko Oy:n toimisto. Yhtiö myös omistaa kiinteistön. Sen toimitusjohtaja Heikki Riihimäki on Pirkkalan yhdyskuntalautakunnan jäsen. Kaavamuutosta käsitelleissä kokouksissa hän on ilmoittanut olevansa esteellinen eikä ole osallistunut päätöksentekoon.

Kaavaluonnos on nähtävillä mielipiteiden jättämistä varten vielä 9. tammikuuta asti.