Pirkkalassa ei järjestetä uutenavuotena julkista ilotulitusta, vaikka viimeksi paikalla oli ennätysmäärä yleisöä

Aiemmin uudenvuoden juhlaa järjestänyt Pirkkala-seura jatkaa koronan aloittamaa taukoa.

PIRKKALASSA järjestettiin uudenvuoden vastaanottojuhla ilotulituksineen viimeksi vuonna 2019. Keskusurheilukentän tuntumasta ammuttuja raketteja tuli katsomaan yli tuhat ihmistä. Kuva: Antti Jokinen

PIRKKALASSA ei nähdä tänäkään vuonna yleistä uudenvuoden ilotulitusta.

Vielä ennen koronapandemiaa Pirkkala-seuralla oli tapana järjestää julkinen ilotulitus keskusurheilukentän tuntumassa yhdessä yritysten ja muiden yhteistyökumppanien kanssa. Neljäs ja viimeisin kerta koettiin uudenvuoden aattona vuonna 2019, jolloin juhlaa tuli seuraamaan ennätysmäärä yleisöä, yli tuhat ihmistä.

Tänä vuonna koronarajoitukset eivät enää estä yleisötapahtumia, mutta Pirkkala-seurasta kerrotaan, että uudenvuoden juhlaa ilotulituksineen ei ole luvassa.

”Sehän (ilotulitusten pitäminen) loppui meillä koronan myötä, ja nyt emme vain ole saaneet järjestettyä sitä”, kertoo seuran puheenjohtaja Petri Laiho.

MYÖSKÄÄN Haikassa julkista ilotulitusta tai uudenvuoden juhlaa ei ole tänä vuonna tulossa. Alueella uudenvuoden tapahtumia on aiemmin järjestänyt Haikan omakotiyhdistys.

”Tiedossa ei ole ainakaan mitään yleistä ilotulitusta. Jos jotain on, niin ne ovat sitten yksityisten järjestämiä”, kertoo Haikan tanssilavasta vastaava Jussi Koskinen.

Yleisötapahtumaa kaipaavan pitää siis suunnata hieman kauemmas, esimerkiksi Tampereen Ratinaan. Siellä keskustan yrittäjien järjestämä ilotulitus alkaa lauantaina kello 21.50.

PIRKKALA-SEURAN Laiho kertoo, että seura ei ole luopumassa uudenvuoden tapahtumista lopullisesti. Seura suunnittelee juhlallisuuksia jälleen ensi vuodelle. Tosin raketteja tapahtumissa ei välttämättä enää nähdä.

”Viime aikoina on ollut paljon rakettivastaisuutta, ja ekologisuuttakin täytyy miettiä. Olemme miettineet siirtymistä valoshow’hun”, Laiho sanoo.