Valtuustoaloite: Maksutonta puistoruokailua pirkkalalaisille lapsille ja nuorille ensi kesästä alkaen

Aloite energiaomavaraisemmasta Pirkkalasta sai 17 kannattajaa.

SPD:N valtuustoryhmä esittää valtuustoaloitteessaan Pirkkalan tarjoavan puistoruokailua lapsille ja nuorille ensi kesästä alkaen. Arkistokuva.

PIRKKALAN kunnanvaltuuston kokouksessa jätettiin maanantaina puistoruokailun järjestämistä koskeva valtuustoaloite. Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän aloitteessa esitetään Pirkkalan aloittavan puistoruokailun lapsille ja nuorille ensi kesänä joko täysin kunnan tarjoamana tai yhteistyössä kolmannen sektorin kanssa.

Ryhmä perustelee aloitetta sillä, että useissa kaupungeissa järjestetään kesäisin puistoruokailua. Helsingissä ruokailua on järjestetty jo vuodesta 1942 lähtien ja samoin toimivat muun muassa Porvoo, Vantaa, Kerava ja Lahti. Tampereella puistoruokailupilotointi alkoi Peltolammin uimarannalla toissa kesänä ja laajeni viime kesänä kolmelle muulle alueelle.

Aloitteen mukaan ruokailun tavoitteena on lapsiperheiden, lasten ja nuorten kohtaaminen sekä hyvinvointierojen kaventaminen eri asuinalueilla. Aloitteessa todetaan niin ikään, että puistoruokailuille on järjestäjien mukaan ollut laajasti kysyntää ja sen vuoksi niiden järjestämistä on jatkettu.

Eeva Uskalin jättämän aloitteen allekirjoitti SDP:n valtuustoryhmä.

KOKOUKSESSA jätettiin myös muita valtuustoaloitteita. Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä, johon kuuluvat Markus Katajisto ja Riitta Kuismanen, jätti aloitteen edistää huoltovarmemman ja energiaomavaraisemman rakentamista Pirkkalassa muun muassa huomioimalla tavoitteet jo kaavoitusvaiheessa. Kunta voisi palkita tavoitteiden saavuttamiseen ryhtyviä muun muassa tonttivuokran alennuksilla tai veroteknisillä kevennyksillä, aloite mainitsee.

Katajiston ja Kuismasen lisäksi aloitteen allekirjoitti 15 valtuutettua.

Terhi Lehtomaa (kok.) jätti valtuustoaloitteen koskien 0-3 vuotiaiden lasten hoitamista nykyistä pienemmissä ryhmissä esimerkiksi perhepäivähoidossa. Aloite vetoaa Pirkkalan kunnan varhaiskasvatusta pohtimaan mahdollisuutta esimerkiksi kehittää perhepäivähoitajien ammattia. Aloitteen mukaan perhepäivähoitajien tapa työskennellä on juuri pienille lapsille oivallinen sen minimissään olevien ihmis- ja aistiärsykkeiden näkökulmasta. Näin ollen mahdollisuutta toimia kokopäiväisesti pienessä ryhmässä ei tulisi unohtaa, aloitteessa mainitaan.

Lehtomaa oli aloitteen ainoa allekirjoittaja.

Vihreät Sirpa Revon johdolla jätti Puskiaisen oikaisun hylkäämistä esittävän aloitteen. Sen allekirjoitti viisi valtuutettua Revon lisäksi.

Edit: täsmennetty Lehtomaan aloitteen sisältöä 27.10.