Pirkkalassa oli syyskuun lopussa 549 työtöntä – kolme ryhmää nousee esiin tilastosta

”Syyskuun tilastoissa huomio kiinnittyy etenkin alle 20- ja 25-vuotiaiden nuorten työttömyyteen", sanoo asiantuntija.

PIRKKALAN työttömyysaste oli syyskuun lopussa 5,6 prosenttia. Kuvan taustalla Tampereen rajan toisella puolella kärsittiin 9,5 prosentin työttömyydestä. Arkistokuva Partolasta, missä sijaitsee suuri määrä pirkkalalaisia työpaikkoja. Ne tarjoavat työtä tamperelaisillekin.

PIRKKALASSA oli syyskuun lopussa 549 työtöntä työnhakijaa. Vuosi sitten työtä vailla oli 627 henkilöä, eli noin kymmenen prosenttia nykyistä enemmän.

Pirkkalan työttömyysaste oli 5,6, mikä on hyvää seudullista tasoa. Ylöjärvellä prosentti oli 5,2, Lempäälässä 5,3 ja Kangasalla 6,1. Työttömyys on perinteisesti hiukan suurempaa isommissa kaupungeissa. Tampereella työttömyysaste oli 9,5 ja Nokialla 6,9.

PIRKKALAN työttömien joukosta nousee esiin pari suurta ryhmää. Pitkäaikaistyöttömiä eli yli vuoden työtä vailla olleita henkilöitä oli 191, mikä on jo yli kolmannes kaikista työttömistä työnhakijoista.

Odotetusti työttömyys koettelee enemmän varttuneempaa väestöä: Pirkkalan työttömistä 198 oli yli 50-vuotiaita.

Ikävä kyllä nuorille ei aina löydy työtä. Kolmas merkittävä havainto on, että Pirkkalan työttömistä peräti 74 oli alle 25-vuotiaita ja 17 alle 20-vuotiaita.

Pirkkalan koko työvoiman määrä oli syyskuun lopussa 9891.

PIRKANMAAN työttömyysaste oli syyskuussa 7,9 prosenttia. Pirkanmaalla oli yhteensä 19 812 työtöntä työnhakijaa. Heitä oli noin 3 200 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Lomautettuna oli yhteensä 692 henkilöä.
Heidän määränsä laski vuoden takaiseen verrattuna noin puoleen.

Pitkäaikaistyöttömyys jatkoi laskuaan. Yli vuoden työttömänä olleita oli 22 prosenttia edellisvuotta vähemmän.

”Syyskuun tilastoissa huomio kiinnittyy etenkin alle 20- ja 25-vuotiaiden nuorten työttömyyteen. Se on helpottunut merkittävästi viime vuoteen verrattuna”, kertoo ennakointiasiantuntija Juha Salminen Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoon edelleen merkittävä määrä, yhteensä 11 219 kappaletta.
Työttömyys laski syyskuussa koko maassa, Pirkanmaalla toiseksi eniten Uudenmaan jälkeen.

Koko maassa keskimääräinen työttömyysaste syyskuussa oli 8,8 prosenttia.

Tiedot ilmenevät Pirkanmaan ELY-keskuksen julkaisemasta syyskuun työllisyyskatsauksesta.