Pirkkalan keskustan Suupantien remontti on viittä vaille valmis: suojateitä katosi ja parkkipaikkoja tuli lisää – Katso kuvat ennen ja jälkeen!

Koko kesän kestäneessä remontissa Suupantietä muun muassa madallettiin.

PIRKKALAN Suupantie sai remontissa kasvojenkohotuksen, mutta menetti samalla monta suojatietä.

PIRKKALAN keskustan läpi kulkevan Suupantien remontti on viittä vaille valmis. Muutoksia on tullut niin kevyen liikenteen väylille, autotielle kuin parkkeeraukseenkin Suupankujan ja K-market Pirkanpojan välisellä alueella.

Toukokuussa alkaneessa vesihuolto- ja pintaurakassa Suupantietä on madallettu ja se on saanut uudet graniittiset reunakivet. Ajolinjan asvalttia on korvattu osalta matkaa noppakivellä.

Jalankulkijoiden liikkumiseen vaikuttaa eniten se, että Suupantieltä on poistettu peräti kolme suojatietä. Poistetut suojatiet sijaitsivat Valte-patsaan, Oliver’s-ravintolan ja Kotipizzan kohdalla.

PARKKIPAIKKOJEN määrää on sen sijaan lisätty. Ennen Oliver’sin edustalla oli kahdeksan puolen tunnin vinopysäköintipaikkaa. Nyt parkkipaikkoja on Oliver’sin ja vastapäisen Kotipizzan edessä yhteensä kymmenen, ja ne ovat tien myötäisiä. Pysäköintiaika niissä on kaksi tuntia.

Lisäksi kadun alle on vedetty uusia vesijohto-, jätevesi- ja sadevesilinjoja sekä teleoperaattoreiden ja sähköyhtiöiden varausputkituksia.

Remontin loppusilaukset tehdään lokakuun viimeisellä viikolla. Pirkkalan kunnan rakennuttajainsinööri Mikko Kemi kertoo, että viimeistelytyöt eivät häiritse liikennettä.

ALLA olevista vaihtokuvista voit vertailla, miltä Suupantie näytti ennen remonttia ja miltä se näyttää nyt. Tartu kuvan päällä näkyvään symboliin ja raahaa sitä, niin pääset näkemään vanhan (vasemmalla) ja uuden (oikealla) kuvan.

TÄMÄ kuva on Suupantie 6:n edustalta. Rakennuksessa sijaitsevat muun muassa Oliver’s-ravintola ja Pirkkalan kukkapalvelun kukkakauppa. Niiden edessä olevat parkkipaikat on vaihdettu vinoparkeista tien myötäisiksi. Kauppojen edusta on erotettu selkeämmin tiestä aidalla ja uudella reunakiveyksellä.
OLIVER’S-RAVINTOLAN ovelle johtavissa uusissa portaissa on enemmän askelmia kuin vanhoissa, sillä Suupantietä madallettiin remontin yhteydessä. (Vasemmanpuoleisessa kuvassa kunnan rakennuttajainsinööri Mikko Kemi.)
PIRKANPOJAN ja Salen väliseltä matkalta on poistettu kolme suojatietä, ja osa autotiestä on päällystetty noppakivellä. (Vasemmanpuoleisessa kuvassa Naistenmatkan koulun kulkue keväällä 2022.)

KUVAGALLERIASTA voit tarkastella remontoidun tien yksityiskohtia. Avaa kuvat suuremmaksi klikkaamalla niitä.