Kuljettaja nukahti huumepäissään rattiin Pirkkalassa – tuloksena törmäys kaiteeseen, auton hylkäys ajoradalle ja pakomatka huoltoasemalle

Aamuliikenne läntisellä ohitustiellä puuroutui pahoin ennen kuin kolariauto saatiin hinattua pois.

Henkilöauto törmäsi kaiteeseen tänä aamulla seitsemän aikaan läntisellä ohitustiellä Linnakallion kohdalla. Hätäkeskuksen saaman ilmoituksen mukaan auto oli ollut matkalla Nokian suuntaan. Kolaroinnin jälkeen kuljettaja oli jättänyt ajoneuvonsa poikittain keskelle ajorataa ja paennut paikalta.

Poliisipartio saapui paikalle sattumalta pian törmäyksen jälkeen. Asiaa selvittäessään partio meni tarkastamaan tapahtumapaikkaa lähellä sijaitsevan Pirkkalan ABC-huoltoaseman. Sisätiloista löytyi henkilö, joka tunnusti kuljettaneensa kyseistä henkilöautoa. Kuljettaja kertoi myös olleensa yksin liikenteessä.

Kuljettaja ei loukkaantunut ulosajossa. Kuljettajan omistama auto meni lunastukseen.

”Ulosajo tapahtui kellonaikaan, jolloin siitä oli huomattavaa haittaa muulle liikenteelle. Oli onni onnettomuudessa, että kaiteeseen törmätessä auto ei osunut muihin ajoneuvoihin”, Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Panu Rautio toteaa.

Kuljettaja puhalsi alkometriin nollat, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen huumausaineille. Alustavassa puhuttelussa kuljettaja kertoi nukahtaneensa rattiin.

Poliisi määräsi kuljettajan ajokieltoon. Häntä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.