Influenssarokotukset käynnistyivät Tampereella, Pirkkalassa pidetään rokotuspäiviä marras-joulukuussa – Riskiryhmäläiset voivat ottaa koronan tehosterokotuksen samalla käynnillä

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja esimerkiksi 65 vuotta täyttäneet, alle 7-vuotiaat sekä raskaana olevat.

PIRKKALAN terveyskeskuksella järjestetään rokotuspäiviä marraskuun ja joulukuun aikana. Arkistokuva.

SYKSYN influenssarokotukset ovat käynnistyneet Tampereella, mutta Pirkkalassa saadaan vielä hetki odottaa.

Pirkkalan terveyskeskuksessa rokotuksia järjestetään marras- ja joulukuussa neljänä päivänä aikuisille ja kahtena lapsiperheille. Rokotukseen tulee varata aika etukäteen.

TAMPEREELLA influenssarokotuksia annetaan jo Hatanpään rokotusyksikössä. Maanantaista 24. lokakuuta alkaen rokotuksen saa myös Tampereen terveysasemilla. Tampereen neuvoloissa, kouluterveydenhuollossa, opiskeluterveydenhuollossa, kotihoidossa ja asumispalveluissa influenssarokotukset käynnistyvät marraskuussa.

”Yli 65-vuotiaiden kannattaa malttaa odottaa rokotetta marraskuulle, ellei influenssakauden uutisoida alkavan poikkeuksellisen varhain. Rokotteen antama suoja voi varsinkin ikäihmisillä hiipua kuukausien kuluessa, ja on hyvä, että sen teho riittää mahdollisimman pitkälle keväälle”, kertoo epidemiologi Sirpa Räsänen Tampereen kaupungin tiedotteessa.

MAKSUTTOMAAN influenssarokotukseen ovat oikeutettuja esimerkiksi 65 vuotta täyttäneet, alle 7-vuotiaat, raskaana olevat sekä sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat henkilöt.

Riskiryhmiin kuulumattomat voivat hankkia influenssa- tai pneumokokkirokotteen omakustanteisesti ja ottaa sen mukaan rokotuspäivään.  Reseptipyynnöt rokotusta varten voit tehdä sähköisen ajanvarauksen kautta.

SEKÄ Pirkkalassa että Tampereella influenssarokotuksen voi saada myös muina ajankohtina koronan tehosterokotuksen ottamisen yhteydessä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee syystalvella uutta koronan tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille henkilöille, riskiryhmiin kuuluville täysi-ikäisille sekä yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille.

Koronan tehosterokotuksen voi ottaa, kun edellisestä koronarokotteesta tai sairastetusta koronataudista on kulunut vähintään 3 kuukautta.

Influenssarokotukset Pirkkalan terveyskeskuksella

La 5.11. klo 9–17
Su 20.11. klo 9–17
su 27.11. klo 9–17
Su 18.12. klo 9–17

Lapsiperheille:
Su 6.11. klo 9–17
Su 11.12. klo 9–17

Lähde: Pirkkalan kunta

Lisätietoja Pirkkalan korona- ja influenssarokotuksista saa puhelimitse numerosta 044 486 1905 arkisin klo 9–11.