Kaksi autoilijaa kaahaili Pirkkalassa ohitustiellä älytöntä vauhtia – Poliisi sai yhden kuskin kiinni, toinen pääsi karkuun

Kiinni jääneen kuskin auton keskinopeudeksi mitattiin 216 kilometriä tunnissa.

Poliisi havaitsi ylinopeutta ajaneet autot liikennevalvonnan yhteydessä. Kuvituskuva.

KAKSI autoilijaa kaahaili Pirkkalan läntisellä ohitustiellä kovaa ylinopeutta maanantaina alkuillasta.

Ohitustiellä liikennevalvontaa tehnyt Sisä-Suomen poliisi mittasi toiselle henkilöautolle keskinopeudeksi 216 kilometriä tunnissa. Tieosuudella nopeusrajoitus on 100 kilometriä tunnissa. Myös toinen henkilöauto ajoi poliisin mukaan huomattavaa ylinopeutta.

Poliisipartio sai ensiksi mainitun auton pysäytetyksi. Autossa oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja. Nuorehko mieskuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon, ja asiasta kirjattiin rikosilmoitus.

Toinen ylinopeutta kulkenut auto katosi liikennevirtaan eikä sitä saatu pysäytettyä. Siviilimallisella poliisiautolla liikkeellä olleet poliisit eivät saaneet myöskään ylös auton rekisteritunnusta.

SISÄ-SUOMEN poliisi arvioi tiedotteessaan, että kiinni saadun kuljettajan käyttämä ylinopeus on ollut omiaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa toisen hengelle tai terveydelle, ja siksi kuljettajaa on syytä epäillä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta voidaan tuomita vähintään 30 päiväsakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Poliisi muistuttaa, että nopeusrajoitusten tehtävänä on lisätä ja ylläpitää jokaisen tienkäyttäjän turvallisuutta ja arviointimahdollisuuksia.