Killon kentän nurmelle kritiikkiä pelaajilta – kunnostuksia mahdollisesti luvassa

Talvi oli vaikea nurmen kasvulle - urakoitsija korjaa mahdolliset epätasaisuudet.

PJK:n pelattua 17. kesäkuuta ensimmäisen Kolmosen kotiottelunsa uudella Killon nurmella, ei kenttä juuri kehuja saanut pelaajilta. Kenttä oli kuiva ja epätasainen, lisäksi hiekkaisia kohtia oli yllättävän paljon.

Pirkkalan kunnanpuutarhuri Miia Terämä myöntää elokuun puolivälissä kritiikin ainakin osin aiheelliseksi.

”Jos kentällä ei olisi ollut käyttäjiä, niin avaus olisi tehty myöhemmin. Nurmi ei sääoloiltaan vaikean talven ja kevään jälkeen ehtinyt kesäkuun puoliväliin mennessä kasvaa niin hyväksi kuin olisi pitänyt”, Terämä sanoo.

KILLON jalkapallonkentän nurmi ei ole vastannut pelaajien odotuksia. Viime syksynä kylvetty nurmi kärsi talvella jääpoltteesta ja kylmästä.

Killon kentälle tehtiin peruskylvö syksyllä 2021, mutta talven jääpolte ja kylmä kevät toivat ongelmia. Keväällä jouduttiin tekemään paikkauskylvöä enemmän kuin oli suunniteltu.

Pirkkalan ulkoliikuntapaikkojen kunnosta vastaava Terämä vakuuttaa kentän mahdollisen kunnostuksen tapahtuvan ilman lisämenoja.

”Kenttää peiteltiin kankaalla, mutta silti kasvuun lähteminen oli hidasta. Epätasaisuutta on, se tiedetään. Mutta miten suuri vaikutus sillä on peliin, niin siitä minulla ei ole kokemusta, sillä en pelaa jalkapalloa”, Terämä vakuuttaa.

KILLON kenttää koskevan ja viime syksynä tehdyn suunnitelman mukaan elokuussa 2022 kentälle olisi pitänyt saada aidat 19. elokuuta mennessä.

Pirkkalan yhdyskuntatekniikan päällikkö Antti Reinikka myöntää, ettei alkuperäisessä suunnitelmassa pysytä.
”Aita pitäisi saada vielä elokuun aikana. Töitä ei päästy aloittamaan kuun alussa, koska kaikkia tarvittavia materiaaleja ei saatu ajoissa. Valaistus saadaan ensi vuonna suunnitelman mukaisesti”, Reinikka sanoo.

Reinikan mukaan kunnan liikuntapaikkojen sekä viheralueiden budjetti säilynee samalla tasolla ensi vuonna kuin oli tänä vuonna. ”Vuoden 2023 investoinnit ovat vielä valmistelussa ja syksyllä valtuusto käsittelee niitä kunnan vuoden 2023 talousarvion käsittelyssä”.