Suupantori saa uuden kiinteän lavan

Lavan on tarkoitus valmistua kesäkuussa.

Pirkkalan vs. kulttuurituottaja Marika Eromäki näyttää, mihin kohtaan Suupantoria uusi lava on rakentumassa. Kuva: Sanni Harmanen

PIRKKALAN Suupantorin kirjaston puoleisella sivustalla on parin viikon ajan käynyt myllerrys. Jos projekti etenee aikataulussa, samalla paikalla seisoo jo heinäkuun alussa torin uusi esiintymislava.

Suupantorilla on ennenkin nähty tilapäisiä lavoja eri tapahtumissa, mutta kiinteää lavaa torilla ei ennen ole ollut. Pirkkalan kunnan vs. kulttuurituottaja Marika Eromäki kertoo, että uusi lava pysyy torilla toistaiseksi.

”Tähän asti esiintymispaikkana on käytetty paljon Akvaario-konttia, mutta uusi lava tuo torille erilaista tunnelmaa”, Eromäki sanoo.

Lavan on tarkoitus valmistua kesäkuun aikana. Eromäki kertoo, että lavaa on jo suunniteltu käytettäväksi kunnan omissa kesätapahtumissa.

”Lava on herättänyt todella paljon kiinnostusta kulttuuri- ja muiden toimijoiden keskuudessa, ja moni on jo kysellyt, koska lava valmistuu”, Eromäki sanoo.

LAVAN varaus avataan vasta myöhemmin. Pelisäännöt ovat samat kuin torin varaamisessa. Varausaika sijoittuu kello 8–22 välille keskustan asukkaiden yöunien suojelemiseksi.

”Lava sopii kaikenlaiseen esiintymiseen musiikista teatteriin sekä erilaisiin tilaisuuksiin. Sääntöihin toki kuuluu, että sisällön on sovittava torimiljööseen eikä se saa pahemmin häiritä ympäröivää asutusta”, hän sanoo.

Esiintyjiä ilahduttanee tieto siitä, että lavaan on tulossa katos. Lavan runko rakennetaan teräksestä ja lava verhoillaan alumiinisella säleiköllä. Leveyttä lavalle tulee noin kuusi metriä ja syvyyttä neljä metriä.

Pirkkalan juhlavuoden kunniaksi rakennettavan lavan kustannusarvio on 40 000 euroa.