Pirha suunnittelee siirtävänsä vanhusten kuntouttavan päivätoiminnan digiin – Pirkkalassa toiminta on suositumpaa kuin Pirkanmaalla yleisesti

Pirkkalassa kuntouttavaan päivätoimintaan osallistutaan aktiivisemmin kuin maakunnassa keskimäärin.

Kuntouttavaa päivätoimintaa järjestetään Pirkkalassa vanhustyön keskuksessa Pirkankoivussa. Arkistokuva.
PIRKANMAAN hyvinvointialue Pirha suunnittelee siirtävänsä vanhusten kuntouttavan päivätoiminnan etäyhteyden kautta järjestettäväksi.

Fyysisten tapaamisten sijaan toimintaa järjestettäisiin jatkossa verkon välityksellä. Tavoitteena on säästöjen saaminen. Aiheesta ovat uutisoineet aiemmin esimerkiksi Aamulehti ja Yle.

“Muutos etäpäivätoimintaan koskee kaikkia päivätoimintaryhmiä, myös Pirkkalaa. Asiakkaille tullaan tiedottamaan muutoksesta konkreettisella tasolla myöhemmin keväällä ja heidät kaikki tullaan loppukeväästä opastamaan etäpäivätoiminnan laitteiseen ja toimintaan”, kertoo Pirhan ikäihmisten palveluiden toimialuejohtaja Mari Ollinpoika Pirkkalaiselle sähköpostitse.

Aamulehden mukaan asia on työryhmän valmistelussa ja se etenee hyvinvointialueen päätöksentekoon huhtikuussa. Mikäli päätös hyväksytään, toiminta loppuisi lehden mukaan toukokuun lopussa.

OLLINPOJAN mukaan kuntouttava päivätoiminta on ollut Pirkkalassa suositumpaa kuin Pirkanmaalla yleisesti. Tammikuussa Pirkkalan päivätoiminnassa kävi 30 eri asiakasta, mikä on noin 23 prosenttia Pirkkalan säännöllisen kotihoidon asiakkaista. Koko Pirkanmaalla osuus on noin 17 prosenttia.

Kuntouttavaa päivätoimintaa järjestetään Pirkkalassa vanhustyön keskuksessa Pirkankoivussa, joka sijaitsee Kyöstillä. Ollinpoika kertoo, että toimintaa on neljänä päivänä viikosta ja asiakas voi osallistua toimintaan kerran viikossa.

Kuntouttava päivätoiminta on tukipalvelua, joka on tarkoitettu pääasiassa säännöllisen kotihoidon ja omaishoidon tuen asiakkaille. Toiminta on asiakkaalle maksullista.

Pirha kertoo verkkosivuillaan, että tapaamisiin sisältyy esimerkiksi liikuntaa, ulkoilua, kulttuuritoimintoja ja yhdessäoloa. Toiminnalla tuetaan ikääntyneiden osallisuutta, sosiaalista kanssakäymistä, terveyttä, itsenäisyyttä ja kotona asumista.