Pirkkala lisää palveluliikennettä merkittävästi, bussi vie kotiovelta kaupoille, jumppaan ja vaikka Tampereen markkinoille – ”On luonteeltaan sellaista rauhallista”

Palvelubussia saa käyttää kuka tahansa, ikä- tai kuntorajaa ei ole.

Pirkkalan palvelubussiliikenteestä vastaavan Tuomi Logistiikan Milla Valkonen esitteli Lähitorilla palveluliikennettä, joka lisääntyy Pirkkalassa ensi vuonna merkittävästi.

PIRKKALA lisää ensi vuoden alusta alkaen merkittävästi palveluliikennettään. Matkalaisia pyynnöstä jopa kotiovelta hakevat palvelubussit alkavat liikkua uusilla alueilla ja uusiin kohteisiin Pirkkalassa ja vievät kyytiläisiä jopa Hämeenpuiston markkinoille Nysse-lipun voimalla.

Pirkkalan kunta ja palvelua operoiva Tuomi Logistiikka esittelivät palveluliikennettä ikäihmisille Pirkkalan Lähitorilla.

Pirkkalassa alkaa aiemman yhden sijasta liikennöidä ensi vuonna kaksi palvelubussia. Milla Valkonen Tuomi Logistiikasta kertoi, että niiden kyydissä pääsee kotoa esimerkiksi kaupoille Suupalle ja Partolaan.

Uutuutena ovat haja-asutusalueilla liikennöinti ja reissut Tampereelle asti.

Jatkossa palveluliikenne palvelee paremmin koko Pirkkalaa – Anian rantatien varrelta sekä Sionkylästä ja Sorkkalasta pääsee asioimaan Suupalle ja Partolaan kerran viikossa.

”Reitteihin ja aikatauluihin tulee enemmän yhteyksiä – jatkossa pääsee nykyistä useammin Suupalle ja Partolaan asioimaan”, Valkonen tiivistää.

Palveluliikenteellä pääsee kerran viikossa Vanhalle kirkolle ja hautausmaalle. Bussi starttaa reitille Reipistä ja matkan varrella on myös Sankila.

Pirkkala lisää palveluliikennettään vuodenvaihteessa. Uutta ovat kyytimahdollisuudet haja-alueella, kunnan jumpparyhmiin ja Tampereelle. Tarkat aikataulut löytyvät kunnan nettisivuilta.

PALVELULIIKENTEELLÄ pääsee jatkossa myös kerran viikossa Hatanpäälle ja Tampereelle. Tampereella yhteys on Tammelantorille, Sokokselle sekä Pyynikin uimahallille. Asiakas voi jäädä pois näissä kohteissa matkan varrelle.

Joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina palvelubussi vie Tampereelle Hämeenpuistossa järjestettäville Maanantaimarkkinoille.

Aikatauluissa on huomioitu myös tiettyjä Pirkkalan kunnan liikuntapalveluiden järjestämiä liikuntaryhmiä sekä Pirhan lähitorin toimintaa, jolloin palveluliikenne mahdollistaa näihin aktiviteetteihin osallistumisen. Osallistua voi tiettyihin jumppiin, kuten vesijumppaan ja Lentoasemantien varressa Pihlajamäen palvelutalossa järjestettäviin Lähitorin ohjelmatuokioihin.

ENTÄ miten palvelubussilla matkataan ja ketkä saavat käyttää sitä?

Valkonen kertoi monelle yllätyksenä, että ikärajaa käytölle ei ole eikä muitakaan todistuksia vaadita. Kuka vain voi hypätä kyytiin. Bussissa käytetään normaaleja Nyssen joukkoliikenteen lippuja.

Palvelubussilla on tietty reitti ja aikataulu, joka luo perusrungon matkustamiselle. Aikataulu on kuitenkin joustava. Palvelubussi voi poiketa reitiltä asiakkaan kutsun perusteella. Kutsu on tehtävä vähintään edellisenä arkipäivänä.

Palvelubussin kuljettaja avustaa kyytiläisiä tarvittaessa esimerkiksi kassien nostelussa. Rollaattorin tai ja muita apuvälineitä voi ottaa kyytiin.

Erityisryhmien tarpeet otetaan huomioon eri tavalla kuin tavallisessa joukkoliikenteessä.

”Palvelubussilla meno on luonteeltaan rauhallista. Paikan saa etsiä rauhassa ja asettautua ilman kiireen tunnetta”, Valkonen selosti kuulijoille Pirkkalan Lähitorilla.

Palvelubussiliikenteeseen sisältyy aina paluukuljetus. Kauppareissulla tai torilla on aikaa olla tietty aika, ja bussi poimii mukaan paluumatkallaan.

Konsepti on sen verran vaikeaselkoinen, että Lähitorille tulleille kuulijoilla oli paljon kysyttävää Valkoselta.

Valkonen rohkaisi soittamaan palvelubussien numeroihin rohkeasti ja kysymään kyytiä.

”Kun reissun tekee yhden kerran, on kaikki jatkossa helpompaa”, hän opasti.

Tilaisuudessa nousi esiin, että palvelu on huonosti tunnettu ja siitä on syytä tiedottaa aiempaa paremmin.