Pirkkalalaisen tanssistudion lahjakkuudet taituroivat menestystä Helsingissä – nuoret balettitanssijat muuttuivat lavalla Ruususista Ryysysiksi

Pirkkalalainen tanssistudio Tanssittava saavutti Estradi-tanssikilpailuista kaksi kultaa ja yhden hopean.

Viivi Tuomi (vas.), Meri Kivinen, Iiris Selin, ja Minttu Haavisto pirkkalalaisesta tanssistudio Tanssittavasta saavuttivat balettanssikoreografiallaan ”Ryysyset” kultaa. Kuva: Niina Manninen

PIRKKALALAINEN tanssistudio Tanssittavan kilpailumatka Helsingissä järjestettyyn Estradi-tapahtumaan oli menestys. Lahjakkaat tanssijat saavuttivat huhtikuun puolivälissä pidetyistä kilpailuista kaksi kultamitalia sekä yhden hopean.

LAPSET 2 -sarjassa balettitanssin pienryhmä voitti kultaa Niina Mannisen koreografialla ”Ryysyset”. Viivi Tuomen, Meri Kivisen, Iiris Selinin ja Minttu Haaviston esitys oli tuomariston mieleen, sillä ryhmä sai ilmaisustaan täydet pisteet. Tuomariston mukaan tanssijat puhkesivat lavalla kukkaan muuttuessaan Ruususista Ryysysiksi.

Lapset 2 -sarjassa soolona kilpaillut Meri Kivinen saavutti Estradi-tapahtumasta hopeaa. Raadin ”lahjakkaaksi moniosaajaksi” kutsuman Kivisen koreografiassa hyödynnettiin tanssijan musiikillista osaamista. Myös tämä koreografia oli Niina Mannisen käsialaa.

MENESTYSTÄ Pirkkalaan tuli myös noviisien sarjassa, jossa Sanni Tuomi voitti itse tekemällään sooloesityksellä ”Queen of Snakes” kultaa. Tuomea muistettiin myös kunniakirjalla, jonka perusteena oli lumoava ilmaisu.

Tuomella on vahva tanssitausta, sillä hän on käynyt läpi Kansallisoopperan kolmevuotisen balettioppilaitoksen erikoiskoulutuksen. Tänä viikonloppuna Tuomi esiintyy Kansallisoopperan Balettipaletti-näytöksessä Helsingissä. Suomen Tanssioppilaitosten liitto STOPP ry ja Suomen kansallisbaletti valitsivat esitykseen mukaan päässeet teokset videokarsinnan perusteella.

Sanni Tuomi tanssi sooloesityksellään ”Queen of Snakes” kultaa. Kuva: Eveliina Kiukkonen
”Lahjakkaaksi moniosaajaksi” kutsutun Meri Kivisen sooloesitys saavutti hopeaa. Kuva: Niina Manninen