Pirkkalaan halutaan lisää koirapuistoja ja hyvä paikka löytyisi aloitteen mukaan kunnan uuden ison urheilualueen yhteydestä – koiranomistajat tykkäävät myös metsäpuistoista

TIIA Syrjälä käy Solan kanssa Kurikan koirapuistossa, vaikka asuu vähän kauempana Sorkkalassa. ”Tämä palvelee meitä hyvin ja mikä ettei lisäpuisto Pirkkalaan olisi hyvä juttu”, hän mietti.

PIRKKALAAN halutaan lisää koirapuistoja. Tätä ehdottaa valtuustossa jätetty aloite. Nykyisin Pirkkalassa on yksi koirapuisto Kurikan asuinalueen vieressä.

Liisa Siltanen (vihr) esittää valtuustoaloitteessa, että seuraava koirapuisto perustetaan Loukonlahden liikuntapuiston yhteyteen, jossa sen saavuttavat kävellen lähialueiden asukkaat.

”Liikuntapuiston läheisyydessä ei tarvitse järjestää pysäköintiä koirapuistolle erikseen, koska käyttäjät voivat hyödyntää alueen pysäköintimahdollisuuksia”, todetaan aloitteessa.

Uudet koirapuistot tulisi sijoittaa aloitteen mukaan niin, että ne ovat useimpien saavutettavissa. Toinen aloitteen mainitsema paikka on Kirkonkylän koulun vieressä.

RIINA Tolppa ja Aleksi Peura ulkoilivat Kurikan koirapuistossa perjantaina, lemmikeistä kuvassa Alma (oik.), Tahvo ja Nipsu.

KURIKAN koirapuistossa oli perjantai-iltapäivänä useita lemmikkejä omistajiensa kanssa.

Tiia Syrjälä oli saapunut sinne Sorkkalasta, Aleksi Peura ja Riina Tolppa Kyöstiltä. Myös Aleksin äiti Niina Sola-Peura saapui paikalle.

Kurikka sai ulkoiluttajilta melko hyvät arvosanat.

”Päivällä tämä on hyvä. Pimeällä ei niin, koska valot ovat huonot”, Aleksi Peura sanoi.

Niina Sola-Peura kiitteli, että puistoa on nyt raivattu. ”Kerran täällä oli maa-ampiaisten pesä, mikä toi harmia”.

Uusi puisto voisi heidän mielestään olla myös ns. metsäpuisto.

”Isot metsäpuistot ovat nykyisin suosittuja. Niitä löytyy Lempäälästä ja Vuoreksesta. Mitä isompi sitä parempi”, Aleksi Peura totesi.

Tiia Syrjälä on käynyt Solan kanssa maksullisissa puistoissa. Hän sanoo, että lemmikkien omistajat ovat valmiita maksamaan hyvistä puistopalveluista.

”Käynti maksetaan netissä ja samalla saa aidan avauskoodin. Ei se ole niin kallista, kun voi käydä useammankin koiran kanssa.”

VALTUUSTOALOITTEEN mukaan Suomessa arvioidaan olevan tällä hetkellä yli 800 000 koiraa.

”Omistajan vastuulla on myös se, miten koira sopeutuu ja pärjää yhteiskunnassa. Koiran sosiaalistaminen vaatii lajitovereiden seuraa ja tämän toteutuminen puolestaan vaatii paikkaa, missä sitä toteuttaa”, aloitteessa mainitaan.

Vihreiden valtuustoryhmän nimissä jätetyssä aloitteessa muistutetaan, että taajama-alueella koirat saavat juosta vapaana ja käyttäytyä lajinomaisella tavalla keskenään vain aidatulla pihalla tai koirapuistossa.

Riittävä määrä koirapuistoja myös vähentäisi koirien luvatonta vapaana pitoa, arvellaan aloitteessa.

”Uusille koirapuistoille on ehdottomasti tarve. Koiraharrastus on parhaimmillaan terveyttä edistävää ja kunnan tehtävä on huomioida tämä, kun palveluja kehitetään”, aloitteen jättäneet uskovat.

Aloite on tänään maanantaina kunnanhallituksen käsittelyssä. Päätösesitys on, että se lähetetään yhdyskuntalautakunnan valmisteltavaksi. Siinä yhteydessä harkitaan, olisiko Pirkkalan syytä sisällyttää uusia koirapuistoja tulevien vuosien talousarvioihinsa.