Kädentaitomessut tuovat ruuhkia Härmälän liikenteeseen viikonloppuna – täältä löytyvät pysäköintipaikat, bussilinjoja on räätälöity tapahtumaan niin Hervannasta kuin Länsi-Tampereelta

TAMPEREEN messukeskuksen ympäristöön Härmälässä ja Sarankulmassa odotetaan vilkasta liikennettä kädentaitomessujen ajan perjantaista sunnuntaihin. Oman auton kanssa voi olla hankalaa, joten messuille on räätälöity bussilinjoja eri puolilta Tamperetta. Kuva: Antti Jokinen

TAMPEREEN messu- ja urheilukeskuksen lähellä autoilevia pyydetään kiinnittämään erityistä huomiota matkustamiseen viikonloppuna. Käsityön ystävien ykköstapahtuma Suomen kädentaidot järjestetään tällä viikolla perjantaista sunnuntaihin.

Ruuhkia muodostuu erityisesti Tampereen läntisen kehätien, Sarankulman, Härmälän ja Hatanpään alueille. Liikkumiseen on hyvä varata hieman tavallista enemmän aikaa ja mahdollisuuksien mukaan käyttää vaihtoehtoisia reittejä.

Tapahtumaan on järjestetty maksuton etäpysäköinti Lempäälän Ideaparkin paikoitusalueella. Lempäälästä ja laajalti Tampereelta on bussikyyditykset tapahtumaan.

Autolla kauempaa saapuville messuvieraille suositellaan etäpysäköintiä P-Ideaparkissa Lempäälässä, josta on kuljetus messu- ja urheilukeskukseen. Lähtöalue sijaitsee Ideaparkin D-päädyn kulmassa. Busseissa ja lähtöalueella on merkintä Messubussi.

Bussit kulkevat 15 minuutin välein ja ajoaika tapahtumaan on noin 15 minuuttia. Etäpysäköintibussin hinta on kaksi (2) euroa henkilöltä ja se maksetaan Tampereen Messukeskuksen lipunmyyntiin ja lippua näytetään bussiin noustessa Tampereen Messukeskuksen päässä. Etäpysäköinti P-Ideaparkissa on maksuton.

Tapahtumaan pääsee omalla messulinjalla myös keskustasta, Lielahdesta ja Hervannasta. Nyssen normaaleihin aikatauluihin lisätyt Messubussit liikennöivät tapahtumapäivinä. Messubussi 101 keskustasta, 102 Lielahdesta ja 104 Hervannasta ajavat reiteillä kumpaankin suuntaan kaikkien kolmen päivän ajan.

Nyssen Pirkkala-linjat 8 ja 12 liikennöivät tavanomaiseen tapaan reiteillään.

Nyssen reitit Tampereen messu- ja urheilukeskukseen löytyvät täältä.

MESSUKESKUKSEN pysäköintialueella on 3300 pysäköintipaikkaa. Pysäköintimaksu alueella on kymmenen (10) euroa ja Moovy-sovelluksella yhdeksän (9) euroa.

Moovy-sovelluksen normaali tuntiperusteinen hinnoittelu ilmoittaa messupysäköinnin alkaessa pysäköintiajaksi kaksi tuntia; keskuksen alueella auton voi kuitenkin pysäköidä alueelle yhdeksällä (9) eurolla koko messupäivän ajaksi.

Suomen kädentaidot kokoaa noin 700 näytteilleasettajaa ja päivittäin tuhansittain tapahtumavieraita, joten myös ajoneuvojen määrä messukeskuksen ympäristössä moninkertaistuu muutaman päivän ajaksi ja täyttää pysäköintialueita.

Suomen kädentaidot 17.-19. marraskuuta Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa. Pe klo 10–18, la klo 9–17 ja su klo 10–17.