Päiväkotilapsen heittämä kivi vahingoitti autoa Pirkkalassa

Kiven heittäjän henkilöllisyys jäi mysteeriksi.

AUTO kärsi vahinkoa Soljan lastentalon edustalla. Arkistokuva.

PIRKKALAN Soljan lastentalon pihalta lentänyt kivi aiheutti kiveniskemän lastentalon edustalle parkkeeratun auton tuulilasiin elokuun lopulla. Syyskuussa Pirkkalan kunta teki päätöksen, että kunta maksaa tuulilasin korjauksen.

Vahinkoa kärsinyt auto oli pysäköity saattoparkkiin lastentalon edustalle vahingon sattuessa. Lastentalon pihalla oli tapahtuma-aikaan varhaiskasvatuksen lapsia, koululaisia ja kasvattajia. Joku lapsista osasi kertoa nähneensä, että päiväkodissa hoidossa ollut tyttö oli heittänyt kiven autoa kohti. Lapsi ei kuitenkaan osannut nimetä heittäjää, eikä myöskään ulkoilun valvojilla ollut asiasta havaintoa.

Autolla ei ollut riittävää vakuutusta vahingon korvaamiseksi.

KUNNAN selvityksessä todettiin, että lastentalon pihalla oli ulkoilun aikaan tarpeeksi kasvattajia valvomassa lapsia. Näin ollen autolle tullutta vahinkoa ei voinut pitää kunnan osalta tuottamuksellisena. Koska kiven heittäjä ei selvinnyt, ei ollut myöskään mahdollista selvittää heittäjän perheen vakuutuksia ja niiden korvausvastuita.

Kunnan tekemien selvitysten ja autokorjaamoilta saatujen tarjousten jälkeen sivistysjohtaja Harri Rönnholm päätti, että kunta korvaa tuulilasin vaihdon autoilijalle. Edullisimmaksi hinta-arvioksi autokorjaamoilta saatiin noin 370 euroa.