Harrastamisen Suomen malli toi uusia mahdollisuuksia Pirkkalaan – koululaiset pääsevät seikkailupuistoon kunnan kustantamina

HOPLOP-seikkailupuisto Pirkkalassa tarjoaa tänä lukuvuonna maksutonta harrastustoimintaa Pirkkalan koululaisille.

HOPLOP-seikkailupuistoketju on valittu yhdeksi palveluntarjoajaksi Harrastamisen Suomen malliin, minkä myötä HopLop Pirkkala on tänä lukuvuonna yksi maksuttoman harrastustoiminnan tarjoaja koulupäivän jälkeen.

HopLopin tarjoaman harrastustoiminnan tavoitteena on kannustaa lapsia liikkumiseen ilon ja leikin kautta, lisätä sosiaalisia taitoja ja purkaa harrastamiseen liittyvää eriarvoisuutta.

Harrastamisen Suomen malli on opetus- ja kulttuuriministeriön luoma koulun ja harrastustoimijoiden yhteistyömalli, joka laajentuu alkaneen lukuvuoden aikana.

Suomen mallissa tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Suomen mallin harrastustuntien maksajana toimivat kunnat. 

Harrastustunnit ovat olleet erittäin suosittuja ja menneet heti täyteen Pirkkalassa.

HopLopin harrastustoiminnassa on kyse liikunnallisista harrastustunneista, joita vetävät koulutetut ohjaajat. Harrastustoimintaan kuuluu monipuolisia vaihtuvia teemoja, kuten trampoliinikoulua, ninjakoulua ja sirkuskoulua. Lapsia ohjataan myös esimerkiksi muistipelien, toiminnallisten aarrejahtien ja pihapelien pariin.

HopLopin harrastetoiminta on ollut käynnissä syyskuun alusta alkaen useilla eri paikkakunnilla ympäri Suomea lisänä seikkailupuiston muuta toimintaa. Uudet maksuttomat harrastetoiminnan tunnit ovat saaneet positiivisen vastaanoton.

”Harrastustunnit ovat olleet erittäin suosittuja ja menneet heti täyteen Pirkkalassa. Lapset ovat olleet innoissaan liikunnallisesta ohjelmasta ja arvelivat, että työntekijätkin kokevat olevansa kuin lomalla, kun heilläkin näyttää olevan niin hauskaa”, kertoo HopLop Pirkkalan palveluesimies Janita Ollikainen pilke silmäkulmassa.

TUNNEILLA pelataan ja leikitään erilaisissa ryhmissä. Tavoitteena on, että lapset liikkuvat mahdollisimman paljon ja saavat onnistumisen tunteita ratkottuaan erilaisia päättely- ja rastitehtäviä.

“Olemme tutkineet, että lapsi ottaa täällä tyypillisesti yhden vierailun aikana yli 5000 askelta”, kertoo myynti- ja asiakaspalvelupäällikkö Kaisa Niemi.

Toisena tärkeänä tavoitteena on sosiaalisten taitojen kehittäminen. Peleissä ja leikeissä otetaan huomioon, että lapset eivät välttämättä tunne toisiaan, vaan lapsia voi olla monesta eri koulusta ja eri luokilta. Harrastustoiminnan kautta lapset voivat löytää uusia ystäviä.

“On tutkittu tosiasia, että lapsilla on erilaiset mahdollisuudet harrastamiseen ja liikkumiseen. HopLopille on kunnia-asia olla mukana tarjoamassa maksutonta toimintaa ja purkamassa eriarvoisuutta useissa eri kunnissa. Liikkumisen ilo on lasten ja nuorten perusoikeus”, kommentoi HopLopin toimitusjohtaja Kalle Peltola.