”Tätä on odotettu pitkään” – Tältä näytti, kun laivojen matkustajaliikenne palasi juhlallisin menoin Pirkkalaan

Ensimmäinen Pirkkalasta järjestetty risteily oli loppuunmyyty. Myös samana päivänä järjestetty Rantaniityn laiturin vihkiäistapahtuma houkutteli paikalle kosolti kiinnostuneita.

RISTEILYALUS lähti matkaan Laukontorilta, mutta suurin osa matkustajista nousi kyytiin vasta Pirkkalan Rantaniitystä.

LAIVOJEN matkustajaliikenne palasi Pirkkalan Rantaniittyyn pitkän tauon jälkeen, kun risteilyvieraat nousivat lauantaina m/s Tammerkoski -aluksen kyytiin. Iltapäivällä Rantaniityn laituriin lipunutta laivaa oli vastaanottamassa suuri joukko risteilylle aikovia ja muita uteliaita.

Hopealinjojen yhteistyössä Kahvilan Seelan kanssa järjestämä risteily suuntautui Tampereelta Rantaniittyyn ja Pirkkalasta Sotkanvirralle asti. Laivan lähtö- ja päätesatama olivat Laukontorilla.

ENSIMMÄISTEN matkustajien joukossa risteilyaluksen kyytiin astuivat Sirpa ja Tapani Pajunen Pirkkalasta. Heille matkalle osallistuminen oli itsestäänselvyys.

”Kyllä me niin odotimme, että pääsemme vielä syysristeilylle”, Sirpa Pajunen kertoo.

Pajuset aikovat suunnata Pirkkalasta risteilymatkoille myös jatkossa, jos sellaisia järjestetään.

”Ei tämä varmasti jää viimeiseksi”, Sirpa Pajunen tuumii Tapani Pajusen myönnellessä vieressä.

ILOINEN juhlahumu jatkui Rantaniityssä Kahvila Seelan pihamaalla koko päivän ajan. Risteilyväkeä ja muuta juhlakansaa viihdytti trubaduuri Kalle Klotz, ja kahvilatuotteiden lisäksi puistossa kaupattiin esimerkiksi kuohujuomaa.

Tapahtuman tunnelmasta nautiskelivat myös Kristiina Kylli ja Marko Hautamäki Pirkkalasta. Myös heillä oli hankittuina liput ensimmäiselle risteilylle.

”Kyllähän tämä on historiallista, niin totta kai halusimme lähteä mukaan”, Kristiina Kylli miettii.

SIRPA ja Tapani Pajunen odottelevat jo innolla uusia Pirkkalasta järjestettäviä risteilyjä.
KRISTIINA Kylli ja Marko Hautamäki Pirkkalasta nauttivat kuohujuomaa ennen ensimmäistä Pirkkalaan suuntautunutta risteilyä.

KAHVILAN Seelan yrittäjän Petteri Soinin mukaan koko päivän jatkunut laiturin vihkiäistapahtuma oli menestys.

”Luulen, että ihmisiä oli satoja. Jo pelkästään laiturin vihkiäistilaisuudessa oli paikalla reilu sata ihmistä”, hän kertoo tyytyväisenä.

Kiinnostus ei rajoittunut pelkästään tapahtumaan, vaan myös ensimmäisen risteilyn matkustajapaikat myytiin loppuun hyvissä ajoin ennen matkaa.

”Taisin sanoa jossakin kohtaa, että kyllä laiva tulee täyteen – ja tulihan se!”

Ensimmäisen risteilyn menestys ja laiturin valmistuminen vetävätkin Soinin suun maireaan hymyyn.

”Tuntuu ihan mahtavalta. Tätä on odotettu pitkään!”

TÄNÄ syksynä järjestetään vielä toinen Pirkkalassa pysähtyvä Sotkanvirran risteily, jolle on Soinin mukaan jäljellä vielä muutamia paikkoja. Pilottiristeilyjen herättämä kiinnostus lupaa hyvää myös jatkon kannalta.

”Tässä kohtaa näyttää niin hyvältä kuin voi näyttää. Näiden kokemusten pohjalta käymme Hopealinjojen kanssa keskusteluja, millaisia mahdollisuuksia jatkossa on.”