Liikunta on terveydenhoitoa!

PIRKKALASSA alkoi ns. Yöhölkkä-tapahtuma jo vuonna 1975. Silloin valmistuneelta Rajasalmen sillalta hölkättiin Reipinniemeen ja ”vetonaulana” oli tapahtumassa mukana Miss Suomi Anne Pohtamo sulhasineen.

Hölkkä lähti kauniisti käyntiin keväisessä ilta-auringossa ja väkeä oli vilkkaasti liikkeellä. Silloin järjestäjinä toimivat Pirkkalan urheiluseurat yhdessä, mukana myös Pirkanmaan Lapinkävijät -yhdistys.

Silloinen liikuntasihteeri Reijo Mikkonen oli käynnistämässä seurojen yhteishenkeä ja jopa kunnanjohtaja itse ampui haulikolla lähtölaukauksen. Näin tapahtuma sai mallikkaan liikkeellelähdön.

Lähes viidessäkymmenessä vuodessa on paljon tapahtunut. Kiittää tulee vapaaehtoisia toimijoita ja tapahtuman osallistujia.

Viralliset järjestäjät pitävät nyt välivuotta. Ellei totuus unohtuisi Senioriurheilijoiden partio 2.8. taivalsi Vähäjärven ympäri toivoen, että ensi vuonna voitaisiin osallistua tapahtumaan normaalisti. Ilo nähdä myös kymmenien lasten iloinen hölkkä.

Paavo Närvänen
Hölkän kannustaja vuodesta 1970