Työttömien määrä on noussut Pirkkalassa ja avoimien työpaikkojen määrä on vähentynyt yli puolella vuodessa

TYÖTTÖMIEN työnhakijoiden määrä on noussut Pirkkalassa heinäkuussa. Viime kuussa työttömiä oli 770 henkilöä, joista lomautettuja oli 36. Työttömistä miehiä oli 356 ja naisia 414. Alle 20-vuotiaita työttömiä oli 22 ja 25 vuotta täyttäneitä 89. Yli 50-vuotiaita työttömiä oli 242, pitkäaikaistyöttömiä 252 ja vammaisia sekä pitkäaikaissairaita 86.

Kasvua vuoden takaisiin työttömien työnhakijoiden lukemiin Pirkkalassa oli 104.

Pirkkalan työttömyysprosentti heinäkuussa oli 7,5. Naapurikunnissa Nokialla työttömyysprosentti oli 8,5, Lempäälässä 6,9, Tampereella 11,9 ja Vesilahdessa 6,6.

Viime kuussa työpaikkoja oli avoinna Pirkkalassa 193, kun vuosi sitten heinäkuussa 424 ­työpaikkaa oli vailla tekijää.

PIRKANMAAN ELY-keskuksen työllisyyskatsauksen mukaan työttömien määrä maakunnassa nousi 1 200 henkilöllä. Pirkanmaan työttömyysaste oli heinäkuussa 9,9 prosenttia.

Vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna nousu oli 1 554 henkilöä. Työttömien työnhakijoiden määrä Pirkanmaalla oli heinäkuussa 25 203 henkilöä. Lomautettujen määrä oli 1 479 henkilöä, kasvua vuositasolla 412 henkilöä.

Tampereen seutukunnassa työttömyysaste oli 10,1 prosenttia. Matalin työttömyysaste Pirkanmaan seutukunnista oli Lounais-Pirkanmaan seutukunnassa 7,5 prosenttia. Korkein oli Etelä-Pirkanmaalla 10,5 prosenttia. Uusien työpaikkojen määrä laski noin kolmanneksella vuodentakaisesta, heinäkuussa uusia työpaikkoja ilmoitettiin 6 366 kappaletta.

Lukujen perusteella sekä talouden kehityksen arvion mukaan työttömien lukumäärä kasvanee vielä kuluvan vuoden aikana vertailtuna edelliseen vuoteen. Muutokselta odotetaan kuitenkin maltillista kehitystä. Tilanteeseen vaikuttaa yritysten tarve palkata uutta työvoimaa eläköitymisen sekä uusien tehtäväkokonaisuuksien takia.

Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä oli 278 747 henkilöä, joista lomautettujen osuus oli 18 401 henkilöä.
Koko maan työttömyysaste oli 10,5 prosenttia.