Pirkkalainen 40 vuotta sitten 11.8. 1983: Uuteen ajokulttuuriin

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Uuteen ajokulttuuriin

PARI lomaviikkoa vierähti saaressa, jossa ei ollut ainoatakaan autoa, eikä minkäänlaisia liikenneongelmia, kertoi muuan tuttavani. Paluu Pirkkalaan aiheutti pari selvää toteamusta.

Kun Härmälänojan sillalta ajoi Suupan suuntaan tasaista 60 kilometrin tuntinopeutta, niin käytännöllisesti katsoen kaikki samaan suuntaan ajaneet autot ja muutama moottoripyörä ajoivat vauhdilla ohi 60 kilometrin nopeusrajoitusalueella.

Pirkkalan maantien liikenne rauhoittuu ja tiemelu vaimenee ilmeisesti lähiviikkojen aikana, kun Rajaniemi-Lakalaiva moottoriliikennetie otetaan käyttöön Rantaperkiön suuntaan johtavalta osaltaan. Tällöin Pirkkalan maantie jää pääasiassa pirkkalalaisten omaan käyttöön.

Pirkkalalaiset osannevat ajaa hillitysti ja äänettömästi tienvarsiasutusta häiritsemättä. Kun raskas ja nopea liikenne siirtyy uudelle tielle, niin voimme odottaa aikaa parempaa myös autoilun ja ajokulttuurin suhteen taajamamme sisäisillä teillä.

Juttu on julkaistu Pirkkalainen-lehdessä 11.8. 1983.