Ennätysmäärä ehdokkaita Vuoden Kyläksi Pirkanmaalla – katso, mitkä niistä ovat Pirkkalasta

16 kylää kymmenestä kunnasta on ehdolla tunnustuksen saajaksi.

Pirkanmaalla on kesän aikana etsitty jälleen Vuoden Kylää. Pirkan Kylät ry kertoo tiedotteessaan, että sen organisoimaan kilpailuun saapui hakemuksia tällä kertaa ennätysmäärä. Peräti 16 kylää kaikkiaan 10 kunnasta eri puolilta Pirkanmaata on ehdolla tunnustuksen saajaksi.

Vuoden Kylän haussa on kyse arvostuksen osoituksesta, jonka saa esimerkiksi huomionarvoisesta toiminnasta tai uudenlaisen toimintatavan keksimisestä. Kylä voi olla pieni tai suuri, yhtä lailla sijainti voi olla kaupungin sykkeen tuntumassa tai harvaan asutulla maaseudulla.

Pirkanmaan Vuoden Kylän lisäksi valitaan vuosittain myös Vuoden Kyläteko ja Vuoden Kylätoimija. Sääntöjen mukaan ehdotuksen näistä voi tehdä yksityinen henkilö, yhdistys tai kunta. Tunnustusten saajat valitsee elokuun aikana kylätoiminnasta riippumaton, mutta maakunnan kylät hyvin tunteva asiantuntijaryhmä, johon kuuluvat edustajat Pirkanmaan liitosta, Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisista, 4H-järjestöstä sekä OP Tampereesta.

Vuoden 2023 palkittavat julkistetaan Pirkan päivänä 1. syyskuuta.

Ehdokkaat Vuoden kyläksi

1) Haikka, Pirkkala
2) Kiikka, Sastamala
3) Korvolan kylä, Nokia
4) Kuhmalahti, Kangasala
5) Kyynärö-Ämmätsä, Pälkäne
6) Luopioisten kirkonkylä, Pälkäne
7) Mutala, Ylöjärvi
8) Nurmen kylä, Lempäälä
9) Onkkaala, Pälkäne
10) Pengonpohja, Ylöjärvi
11) Pihlajakoski, Kuhmoinen
12) Pirkkalankylä, Pirkkala
13) Raudanmaa, Kangasala
14) Siuro, Nokia
15) Vaskivesi, Virrat
16) Visuvesi, Ruovesi