Pirkkalan arkeologia ja luonto nousevat esiin kotiseutuneuvos Jouko Hillukan muistoseminaarissa – asiantuntijat saapuvat kertomaan

PIRKKALAN vanhimman kirkon sijaintipaikka oli suuri kiinnostuksen kohde kotiseutuneuvos Jouko Hillukalle ja hänellä oli siitä omia aavistuksiaan. Kuvassa Hillukka on vuonna 2015 toimittajan kanssa retkellä Pirkkalankylässä vanhaa kirkon paikkaa etsimässä.

PIRKKALASSA järjestetään syyskuussa muistoseminaari kotiseutuneuvos Jouko Hillukan kunniaksi. Tiedossa on mielenkiintoisia esityksiä, joissa kerrotaan muun muassa Pirkkalan erityisyydestä arkeologian ja historian osalta sekä paikallisesta luonnosta.

Vuonna 2020 kuollut Hillukka oli pidetty paikallisen luonnon ja historian itseoppinut tuntija. Hän tuli tutuksi pirkkalalaisille vieraillessaan kouluilla, pitäessään kotiseutuopastuksia ja ottaessaan kantaa ympäristöasioihin.

Seminaarissa Pirkanmaan maakuntamuseon yksikön päällikkö Anna Lyyra-Seppänen puhuu aiheesta ”Pirkkala – arkeologinen ja historiallinen erityisalue”.

Hämeenlinnan kaupunginmuseon johtaja Tuija-Liisa Soininen kertoo Jouko Hillukan roolista museon yhteistyökumppanina.

Pirkkalan luonnon erityispiirteitä esittelee alustuksessaan kunnan ympäristöpäällikkö Vesa Vanninen.

Jouko Hillukka oli monitaitoinen henkilö. Hän kartoitti Pirkkalan luontoa ja teki arkeologisia löytöjä. Häneltä onnistuivat monen muun ohessa rakennustyöt, kuvataiteen teko sekä runojen kirjoittaminen. Varsinaisen päivätyönsä hän teki koulukeskuksen vahtimestarina.

Kotiseutuneuvos Jouko Hillukan muistoseminaari Pirkkalan kirkon seurakuntasalissa la 2.9. klo 9.30-12.30. Vapaa pääsy. Järj. Pirkkalan seurakunta ja Pirkkala-seura. Tilaisuus alkaa kahveilla 9.30.