Kööpenhamina ja pohjoismaalaiset nuoret tulivat tutuksi kielileirillä

POHJOLA-NORDENIN kielileirillä Tanskassa vaalittiin pohjoismaista yhteistyötä ja ystävyyttä. Pirkkalan yhdistys on perinteisesti sponsoroinut paikallisten oppilaiden leirimatkoja. Tänä kesänä reissussa ollut Laura Kälvi kirjoittaa kokemuksistaan oheisessa jutussa.

PUHEENSORINAA, hauskoja pelejä ja hurjia laitteita huvipuistossa. Tällaista tarjosi Pohjola-Norden kielileiri. Leiri järjestettiin tänä vuonna Tanskassa, Hillerödissä, lähellä Tanskan pääkaupunkia Kööpenhaminaa. Leirillä vietettiin paljon aikaa muiden maiden leiriläisten kanssa ulkoilma-aktiviteettien parissa.

Tutustuin leirillä hyvin kuuteen suomalaiseen ja kahteen islantilaiseen nuoreen, mutta ehdin myös jutella muiden maiden leiriläisten kanssa.

Kielileirille osallistui viidestä eri maasta leiriläisiä eli Suomesta, Tanskasta, Islannista, Ruotsista ja Norjasta. Vietimme vapaa-aikaamme leirikeskuksessa monella tapaa, esim. käymällä ruokailun jälkeen kaupassa tai pelaamalla nuorisotilassa korttia, jota yksi leiriläinen opetti meitä pelaamaan.

Lempikokemukseni leiriltä oli kuitenkin matka Kööpenhaminaan, jossa kävimme kauppakadun liikkeissä ja huvittelimme tivolissa. Kiipeilypuistoa, uimahallia ja suuren linnan tutkiskelua ei voi myöskään unohtaa.

Leirillä päivät olivat nopeatempoisia ja aktiivisia, täynnä ohjelmaa. Yhtenäkään päivänä ei ollut sellaista tunnetta, että on tylsää. Viimeisenä iltana oli disco, jossa pelattiin limboa ja mentiin tuolileikkiä. Leiri oli ikimuistoinen.

Kiitos Pirkkalan Pohjola-Norden yhdistykselle, joka mahdollisti tämän hienon kokemuksen.

POHJOISMAINEN tunnelma oli vahva Pohjola-Nordenin kielileirillä Tanskan Hillerödissä.